Tip os log ind

Vildbjerg

Vildbjerg

Vildbjerg er en by i Vestjylland – 15 kilometer nordvest fra Herning – med 3.915 beboere (2012). Vildbjerg ligger i Region Midtjylland og hører til Herning Kommune. Byen ligger i et bakkeølandskab omgivet af åløb.

Vildbjerg Historie

Vildbjerg voksede op som stationsby på Herning-Holstebro-banen fra 1905. Vildbjerg Kirke – fra 1905 – er bygget oven på ruinerne af en mindre 1100-tals kirke. Der findes en anden bygning fra 1905 i Vildbjerg, nemlig et gammelt smedehus, der i dag bruges som museum.

I halvfemserne var der mange højteknologiske virksomheder fra metal- og maskinindustrien der slog sig ned i Vildbjerg, i et erhvervsområde nord for byen. Virksomhederne er stadig at finde i Vildbjerg, samt virksomheder fra træ- og møbelindustrien.

Byen var indtil 2007 hovedby i den tidligere Trehøje Kommune.

I dag er Vildbjerg især kendt for et højt aktivitetsniveau på fritidsområdet, samt Vildbjerg Cup – en årlig ungdomsfodboldturnering, der er en af de største af dens art i Danmark.

Vildbjerg Cup

Den store sportsbegivenhed Vildbjerg Cup så dagens lys i 1978. Siden da der været samlet mere end 160.000 unge til fodbold og socialt samvær i byen. Selve idéen bag Vildbjerg Cup stod den nu afdøde centerleder i Fritidscentret, Hans Hansen, for. Han var så glad og stolt af de gode baner som centret rådede over, at han havde lyst til at dele dem med fodboldglade drenge og piger. I dag har centret over 34 velplejede fodboldbaner, der kan spilles på året rundt. I de første seks år af cuppens historie var det kun drenge der deltog, men i 1984 indtog pigerne de grønne baner i Vildbjerg. Nu om dage spilles der såvel 11-, 7- som 5-mands fodbold.

Vildbjerg Cup er i dag den næststørste ungdomscup i Danmark og den fjerdestørste i Europa.

Vildbjerg nyheder på aoh.dk

Her på siden har vi altid de mest aktuelle nyheder der omhandler Vildbjerg – vi opdaterer døgnet rundt.

Læs nyheder fra Vildbjerg