Tip os log ind

112

Politiet ransager adskillige steder på Sjælland

En længere efterforskning mod det kriminelle miljø på Sjælland kulminerer tirsdag i en større politiaktion.
13. marts 2018, 16.17

Efter en længere efterforskning har Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag valgt at gennemføre en større politiaktion mod bandemiljøet.

- Vi har været ude og ransage adskillige steder, og vi har også foretaget flere anholdelser, fortæller kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I alt er 12 personer anholdt, og der er foretaget ransagninger på cirka 20 adresser. De anholdte sigtes for narkohandel, og syv af dem ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag.

Ifølge Carsten Andersen har politiet på baggrund af en længere efterforskning vurderet, at tidspunktet var inde til at slå til mod bandemiljøet. Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvilke grupperinger der er tale om.

Andersen fortæller, at det er de traditionelle former for bandekriminalitet, som aktionen drejer sig om - herunder narko og våben.

- Men vi har også fokus på andre ting, der måtte dukke op, for eksempel tyvekoster, der kan stamme fra indbrud, fortalte han tidligere tirsdag.

Politiet har ved ransagningerne blandt andet fundet hash og ammunition.

En anholdt skal ifølge Grundloven i udgangspunktet løslades senest efter 24 timer. Ellers skal en dommer tage stilling til, om den anholdte skal varetægtsfængsles, eller om anholdelsen kan opretholdes i op til tre døgn yderligere.

/ritzau/

Ordet er dit