Tip os log ind
Kristian Kristensen (på billedet) bliver efter sæsonen afløst af assistenttræneren Mathias Madsen. (Arkivfoto)

Herning-Ikast finder ny cheftræner i egne rækker

Håndboldklubben Herning-Ikast har ansat Mathias Madsen som ny cheftræner efter indeværende sæson.
13. december 2018, 12.45

Håndboldkvinderne fra Herning-Ikast får et velkendt ansigt som ny chef.

Herning-Ikast forfremmer nemlig assistenttræner Mathias Madsen til cheftræner efter afslutningen på indeværende sæson.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Madsen har været assistenttræner i to og et halvt år og fortsætter i den stilling indtil 1. juli. Derefter lyder hans kontrakt på to år som cheftræner.

- Jeg har valgt at sige ja til jobbet, fordi det er en stor drøm for mig at få mit eget hold. Jeg har gennem de sidste fire år været assistenttræner og føler nu, at jeg er klar til at tage det ekstra skridt som cheftræner.

- Derudover er jeg beæret over, at Herning-Ikast har valgt at kigge min vej og tror på, at jeg kan være med til at holde klubben i toppen af dansk håndbold, siger Mathias Madsen i meddelelsen.

Herning-Ikast ligger på femtepladsen i HTH Ligaen med 20 point efter 14 kampe.

I dag er det Kristian Kristensen, der står i spidsen for holdet. Skiftet til Mathias Madsen er dog helt naturligt for klubben.

Det fortæller Jakob Mølgaard Christensen, som er direktør i Herning-Ikast.

- Mathias kender klubben, spillerne og ikke mindst gamet i professionel sport. Mathias er i gang med sin tredje sæson som assistent i klubben og har mange års erfaring som spiller i blandt andet GOG og BSV.

- Mathias har gennem den seneste periode arbejdet benhårdt på sin udvikling, og vi ser frem til samarbejdet med Mathias, som vi forventer os meget af, lyder det fra direktøren.

Mathias Madsen har som assistenttræner haft fokus på den defensive del af holdets spil. Fremover skal han også koncentrere sig om den offensive del.

- Nu skal jeg overtage hele ansvaret og overtage den offensive del af det. Det bliver selvfølgelig noget nyt for mig, siger han til Ritzau.

- Men vi har kørt det meget stramt indtil videre, og det ændrer sig ikke nu.

Man skal ikke forvente, at den kommende cheftræner vil revolutionere holdets spillestil.

- Jeg synes, vi er i gang med en rigtig god sæson. Jeg har selvfølgelig nogle idéer, som jeg godt kunne tænke mig at bringe på banen.

- Men Kristian og jeg har haft en meget åben dialog gennem de sidste to og en halv sæson. Så mine input er også kommet med til pigerne.

Selv om Herning-Ikast ikke længere er blandt de mest pengestærke klubber i dansk kvindehåndbold, håber Mathias Madsen at bringe klubben derop, hvor der kæmpes om topplaceringer.

- Vi skal træne godt og være dygtige taktisk. Så kommer man rigtig langt. Det er ikke kun pengene, der tæller, siger Madsen.

/ritzau/

Ordet er dit