Tip os log ind

112

40-årig fængslet for at slå mand i ansigtet med en økse

En mand er uden for livsfare, efter at han onsdag formiddag blev overfaldet med en mindre økse.
14. marts 2019, 18.44

En 40-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter at han onsdag blev anholdt og sigtet for drabsforsøg på Østerbro i København.

Det kom frem torsdag eftermiddag under et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Den formodede gerningsmand er sigtet for at have forsøgt at dræbe en anden mand med en mindre økse formiddagen forinden.

Den forurettede blev slået i ansigtet to gange med en økse, i ryggen og på skulderen.

Ligeledes blev han sparket og slået i ansigtet og på kroppen.

Han blev efter overfaldet bragt til Rigshospitalets Traumecenter til behandling.

Her kunne det ikke fastslås, hvorvidt manden havde været i livsfare. På grund af øksehug i panden er det dog en mulighed, lød det i Dommervagten. Manden blev dog allerede onsdag meldt uden for livsfare.

Anholdte erkendte de faktiske omstændigheder, men ville kun erkende sig skyldig i at have begået grov vold. Han ønskede ikke at sige mere i retten.

Episoden fandt sted i Kollektivhuset på Hans Knudsens Plads på Østerbro i København.

Den forurettede arbejder i ejendomskontoret i Kollektivhuset. Her var der opstået tumult, men der er uklart, hvordan det begyndte.

Urolighederne fandt både sted i opgangen i Kollektivhuset og ude på gaden foran bygningen. Blandt andet blev det i Dommervagten beskrevet, at de to mænd var i håndgemæng på en bagtrappe.

Det var en forbipasserende, der i første omgang slog alarm til politiet og fik tilkaldt en ambulance. Den anholdte ringede også selv 1-1-2 fra sin lejlighed efter overfaldet.

Da politiet gennemsøgte den sigtedes lejlighed, blev der fundet flere knive, en machete, en stjerneskruetrækker indsmurt i blod og slagvåben. Heriblandt en klaphammer med en sok viklet om hovedet.

/ritzau/

Ordet er dit