Tip os log ind

MCH

MCH

Messecenter Herning (også kaldet MCH) er et bygningskompleks i Herning. Messecentret er ét af Nordens største oplevelsescentre, med årlige besøgstal på over en halv million (selve Messecenter Herning), lige under en million (den samlede oplevelseskoncern) og flere end 500 arrangementer. Centret har en størrelse på 110.000 indendørs kvadratmeter og består af 15 haller. Aktiviteter der foregår i MCH er blandt andet sport, messer, koncerter, udstillinger og meget mere.

MCH har – udover de indendørs 110.000 m2 – også et udendørsområde der dækker hele 400.000 kvadratmeter. Uden for centret foregår der events som MCH Outdoor Arena og MCH Concert Arena, der blandt andet har haft store navne som Coldplay og Bruce Springsteen på besøg. MCH er en del af koncernen MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena, – navnet på FC Midtjyllands hjemmebane – samt Jyske Bank BOXEN.

Messecenter Hernings historie

MCH var for første gang klar til brug i 1954, under navnet Herning Hallen, som bestod af en enkelt hal. Ti år senere var der blevet bygget yderligere fem haller, som blev taget i brug af Handels- og Industrimessen (også kendt som HI messen), der kan prale af at være den største af sin slags i Norden. Som tiden gik udviklede MCH sig fra en lille lokal hal til det storslåede messecenter vi ser i dag.

Der afholdes årligt femten til tyve udstillinger og messer, samt fyrre til tres store arrangementer. Mange besøgende er enige i, at den hidtil største koncert i MCH’s historie var da Bruce Springsteen i 2009 besøgte det store oplevelsescenter. Andre nævneværdige begivenheder inkluderer Coldplay, da de i 2009 begyndte deres Europa turné med et besøg i MCH, Holiday on Ice – som er verdens største skøjteshow – er en tilbagevendende begivenhed i centret samt Danmarks Radios årlige sportsgalla.

Jyske Bank BOXEN – den nye hal i MCH

Jyske Bank BOXEN er en relativ ny bebyggelse til MCH, med fokus på begivenheder som koncerter, sport, shows og anden underholdning. Hallen blev i 2010 indviet af den international superstjerne Lady Gaga. Senere samme år blev Jyske Bank BOXEN fyldt af håndboldfans, da EM i kvindehåndbold valgte at spille semifinalerne og finalen i hallen.

Siden da er hallen flittigt blevet brugt af store stjerner fra musikbranchen. Kunstnere som Prince, Linkin Park, Kylie Minogue – der havde valgt BOXEN som det sted hvor hendes 2011 Aphrodite Tour skulle skydes i gang – og Elton John har tidligere benyttet hallen. I 2011 huserede Jyske Bank BOXEN teenage stjernen Justin Bieber.

Følg med under aoh.dk's kultursektion, der løbende vil holde dig opdateret på arrangementer i Messecenter Herning.