Tip os log ind

FCM

FCM

FC Midtjylland (FCM) er navnet på både en dansk fodbold- og håndboldklub, beliggende i Herning og Ikast.

FCM Fodbold

Klubben blev oprettet i 1999, efter en sammenslutning af moderklubberne Herning Fremad og Ikast FS. Det var ønsket om en fast topplacering i landets bedste række, der fik de to klubber til fusionere. Siden da har FCM altid haft en god placering i Superligaen og har indtil videre vundet sølv i den bedste danske liga 2 gange og bronze 3 gange, samt nået finalen i den danske pokalturnering 4 gange.

Klubben er stolt af de præstationer den hidtil har opnået på mindre end femten år, men det betyder ikke at FCM ikke har ambitioner om mere.

Som de selv siger: ”Som en ulv er den hele tiden på jagt efter et nyt bytte – et nyt mål, som skal bidrage til endnu et succesfuldt kapitel i klubbens historie”.

FCM’s stadion – MCH Arena – er ejet af MCH Messecenter Herning.

FCM Håndbold

FCM Håndbold (tidligere kendt som Ikast-Brande Elite Håndbold) er en af de bedste dameklubber i Danmark. Holdet har to gange vundet danmarksmesterskabet, først i 1998 og senest i 2011. Holdet har også tidligere vundet Cup Winners Cup og EHF Cuppen.

Klubben blev til som en del af Ikast FS i 1970, før der i 1997 blev oprettet et selvstændigt selskab under navnet Ikast FS Elitehåndbold ApS. Et par måneder senere blev virksomheden omdannet til et aktieselskab via udstedelse af folkeaktier for 1 million kroner – dermed var Ikast den første danske klub på aktier. I 1999 indgik klubben et samarbejde med Bording KFUM og skiftede derefter navn til Ikast-Bording Elitehåndbold A/S.

9 år senere i 2008 blev navnet endnu en gang skiftet ud, denne gang til Ikast Brande Elitehåndbold. Dette navneskifte blev foretaget for at understrege klubbens tilhørsforhold til kommunen. Senere samme år blev klubben opkøbt af fodboldklubben FC Midtjylland.

FCM-nyheder på aoh.dk

Vi er stolte af at have de mange kompetente sportshold i Herning, og vi ved at der er stor interesse for FCM, i Herning og i hele midt- og Vestjylland.

Derfor bringer vi på aoh.dk altid nyheder der omhandler FCM – både fodbold- og håndboldklubben.

Gå til aoh.dk's sportssektion