Tip os log ind
 • 1/: Mia Gaardbo, 9 år, går i 2. klasse på Lind Skole Mia alias brilleslangen Thuu har egenskaben påpasselighed, som både kan betyde, at man er meget opmærksom og omhyggelig, hvilket Mia er, når hun sidder derhjemme og laver perler. Mia har senest været hjælpsom i skolen, da der var en fra hendes klasse, der begyndte at græde. - Så gik jeg hen og trøstede, siger hun.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Andreas Elmann Berentzen, 9 år, går i 3. klasse på Tjørring Skole Andreas alias okseantilopen Nilghai har egenskaben styrke. - Nok fordi jeg går til ishockey, siger han. Andreas hjalp til ved aftensmaden derhjemme, inden han skulle til spejder. - Jeg hjalp med at bælge ærter til salaten og dække bord. Vi skulle have svensk pølseret, fortæller han.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Ronja Alkjærsig Mogensen, 9 år, går i 3. klasse på Kibæk Skole Ronja alias elefanten Hathi har egenskaben tavshed: - Jeg var meget stille, siger hun. - I starten, tilføjer spejderassistent Bagheera alias Carsten Ostersen. Ronja hjalp en klassekammerat med et regnestykke i matematiktimen samme dag.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Laurits Alfred Stæhr Lose, 9 år, går i 3. klasse på Midtjyllands Kristne Friskole Laurits' alias er Ferao, og journalisten vidste ikke lige, hvilken slags dyr det var? - En rødspætte, siger Laurits, og Bagheera ler og får sagt det rigtige dyr: en spætte. Laurits' egenskab er nysgerrighed. - Fordi jeg er nysgerrig, siger han med et kæmpe smil. Før Laurits skulle til spejder, hjalp han sin lillebror. - Jeg hjalp ham med at finde en film, han ikke kunne finde, siger han.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Liam Gøttge Bjerg Nielsen, 9 år, går i 2. klasse på Vestervangskolen Liams alias er Sona, som er en bjørn, og hans egenskab er mistænksomhed. - Fordi jeg hele tiden står og kigger sådan her på mennesker, siger han og kniber øjnene sammen og ser meget mistænksom ud. På spørgsmålet om, hvornår han senest har hjulpet nogen, svarer Liam: - Jeg ved ikke. Måske i dag, lige nu. - Han har hjulpet mig med at spise pizza, siger spejdervennen Laurits skælmsk. - Jeg har hjulpet ham med at lade være med at hjælpe mig med at lade være med at spise pizza, pjatter Liam.
  Foto: Tom Laursen

Voxpop: Hvornår var du senest hjælpsom?

Spejdere er kendt for mange positive egenskaber, blandt andet hjælpsomhed. Vi spurgte nogle af ulveungerne, hvilken egenskab de selv har, og hvornår de senest har været hjælpsomme mod andre
12. maj 2019, 12.03

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Herning