Tip os log ind
I pladeselskabets pressemeddelelse står der, at Michael Kratz' vokal kradser som Bruce Springsteens.

Vildbjergs Springsteen er klar med debut

Michael Kratz har medvirket på et hav af plader, men springer endelig ud med den soloplade, som han altid har haft indeni
22. marts 2012, 19.10

Der hænger utallige guld- og platinplader på væggen i Michael Kratz' hjem i Vildbjerg.

Den lokale musiker har medvirket på et hav af populære plader. Men selv om han har været med til stribevis af pladeudgivelser, giver det alligevel lidt ekstra kriller i maven, når der på søndag holdes releaseparty på Fermaten.

Her er det nemlig ikke som en del af et band, men som soloartist med kun hans eget navn på coveret, at Michael Kratz udgiver cd'en »Cross That Line«.

- Det er meget specielt, når det er ens egen plade, der udkommer, for det er én ting at være med på en plade, men noget helt andet, når det er ens egne numre. Det er en gammel drengedrøm, der går i opfyldelse, fortæller Michael Kratz.

Under opsejling

At udgive en skive i eget navn er nemlig ikke noget, som han lige er kommet i tanke om.

- Det er noget, jeg har arbejdet med meget længe, for jeg har jo altid skrevet musik. En af sangene på pladen er fra 1985 - da var jeg 13 år gammel, så det har været under opsejling længe, og jeg har arbejdet intensivt på den det sidste år, siger Michael Kratz.

At det først er fra på mandag, at pladekøberne kan finde en cd med Michael Kratz' kontrafej, har ikke været med hans gode vilje, og som ung musiker arbejdede han hårdt for et gennembrud, men en sygdom fik hans musikalske karriere ind på en helt anden bane.

- Da jeg startede med at spille dansktop, skulle jeg egentlig bare afløse en, der var syg - og så gik der næsten 20 år, griner Michael Kratz, der har spillet med blandt andre Birthe Kjær, og de seneste otte år har siddet bag tønderne for Kandis.

- Det har været nogle fede år, hvor vi har spillet alle mulige steder. Det har været fantastisk, siger Michael Kratz om tiden i Kandis.

Personlige tekster

Michael Kratz håber på, at det går så godt med pladen, at han får lov at lave flere. I første omgang glæder han sig dog bare over resultatet, som pladekøberne kan få fingre i fra på mandag.

- Det har været en fed proces at skrive sange og arbejde med teksterne. Jeg har gennemarbejdet dem, så jeg selv synes de fortæller noget. En del af teksterne er meget personlige - sangen »Sleeping Mama« skrev jeg, dagen efter min mor døde, så der er mange ting på pladen, der relaterer til mig selv, siger han.

Også musikken på pladen relaterer til ham selv, og selv om han de seneste mange år har været i dansktop-genren, så er det ikke der, han selv føler, han hører hjemme.

- Jeg er rockmusiker, og det har jeg altid været. Musikken er en blanding mellem rock og pop. Pladeselskabet siger, det er en blanding mellem Tim Christensen, Bruce Springsteen og Toto - men det må stå for deres egen regning, for det må være op til folk selv at vurdere, siger Michael Kratz.

- Det er i hvert fald ikke noget, der skræmmer nogen væk, siger han smågrinende.

Ordet er dit