Tip os log ind
Multicut-direktør Lars Rasmussen (nummer to fra venstre) var til stede sammen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), da en hensigtserklæring om et nyt uddannelsesprogram blev underskrevet i USA. ?
Foto: Angel Delcueto, Lockheed Martin

Vildbjerg-direktør med minister i USA til underskrift på ny fly-udddannelse

Flyproducenten Lockheed Martin vil uddanne danske unge. Multicut i Vildbjerg er med i aftalen
09. marts 2018, 16.11

Kampfly Folketingets beslutning om at vælge den amerikanske flyproducent Lockheed Martin som leverandør af 27 nye F-35-kampfly har været omgivet af stor debat.

Lockheed Martin har undervejs meldt ud, at man over de næste 25-30 år vil investere 36 milliarder kroner i danske virksomheder, hvilket ventes at komme blandt andre metal-virksomheden Multicut i Vildbjerg til gode.

Det kræver øget uddannelse at gøre brug af danske underleverandører i flyproduktionen, og det har parterne nu taget første skridt til. Lockheed Martin har således lanceret en F-35-lærlingeuddannelse, som skal laves i samarbejde med Dansk Metal, Dansk Industri og Multicut.

Parterne har netop været samlet for at underskrive en hensigtserklæring om et uddannelsesprogram, oplyser Lockheed Martin i en pressemeddelelse. Programmet omfatter, at danske unge kan komme til USA på et to-måneders kursusforløb.

Begynder med tre lærlinge

Erhvervsminister Brian Mikkelsen var sammen med vicedirektør i Lockheed Martin Aeronautics, Orlando Carvalho, til stede, da lærlingeprogrammet blev underskrevet.

- Vi begyndte først at diskutere lærlingeuddannelsen for to år siden, og i dag kan jeg sige, at lærlingeprogrammet er en realitet, udtaler Orlando Carvalho.

- Dette lærlingeuddannelsesprogram viser F-35's indflydelse på tværs af vores branche og understreger Lockheed Martins unikke partnerskab med Danmark og dansk industri. Vi ser frem til at lancere programmet, da det giver nye og innovative muligheder for de danske lærlinge til at forberede sig på den næste generation af produktionsteknologi, uddyber han.

Det to-måneders lærlingeprogram giver Lockheed Martin mulighed for at have tre lærlinge fra Dansk Metal. De tre lærlinge, der starter i maj måned, vil få en bedre forståelse af femtegenerationens produktionsteknologier, da de skal følge maskinarbejdere, der arbejder på F-35-produktionen.

Multicut er med i aftalen, da Vildbjerg-virksomheden allerede fungerer som leverandører af flydele til Lockheed Martin.

Ordet er ditMere Erhverv