Tip os log ind
  • 1/: Flere borgere var mødt op til Herning Kirkes klokkekoncert til ære for Kim Larsen.
    Foto: Martin Hove Thomsen
  • 1/: Den 36-årige og lokale diplomklokkenist, Benjamin Davis Maack, stod for klokkespillet oppe i kirketårnet.
    Foto: Martin Hove Thomsen
  • 1/:
    Foto: Martin Hove Thomsen

Video: Flot fremmøde ved klokkekoncert til ære for Kim Larsen

Fra kirketårnet i Herning Kirke gav diplomklokkenisten Benjamin Davis Maack en koncert med en række Kim Larsen-numre
06. oktober 2018, 13.08

HERNING Lørdag formiddag havde Herning Kirke arrangeret en mindehøjtidelighed for Kim Larsen, og det havde en helt del herningensere valgt at takke ja til. Folk stod samlet foran kirken og et godt stykke ned ad Torvet, mens de lyttede til velkendte Larsen-hits i en klokke-udgave.

Oppe i kirketårnet sad 36-årige Benjamin Davis Maack nemlig klar til at give en klokkekoncert. Han er til daglig organist i Hedeager Kirken, men han er også en af landets få diplom-klokkenister.

Der var blandt andet numre som »Papirsklip«, »Susan Himmelblå«, »De smukke unge mennesker« og så også åbningsnummeret »Jutlandia«, som du kan opleve klokkenisten fremføre i videoen herunder.

Kort forberedelse

Den seneste uge har Benjamin Davis Maack forberedt sig på klokkekoncerten ved at studere de Kim Larsen-sange, han ville spille. Og det var en kort frist.

- Det er nok lige at presse citronen. Jeg var på biblioteket i mandags for at låne noderne, men jeg havde også lige en anden koncert i onsdags, fortæller klokkenisten.

Men oppe i kirketårnet kunne han med glæde notere sig, at publikummet foran kirken kvitterede med klapsalver mellem numrene, selv om han - som han sagde med et smil - lod som ingenting under koncerten.

Og skulle nogen undre sig over, hvor man mon går hen, når man skal øve sig på sådan et klokkespil, der normalvis kan høres ret langt væk fra kirken, så har Benjamin Davis Maack forklaringen.

- Nede i kælderen har vi et øve-klaviatur. Det er xylofon i stedet for klokker - så man kan høre, hvad man spiller, men det kan andre ikke, siger han.

I videoen herunder kan du høre »Jutlandia«, som den tager sig ud i en klokke-udgave.

Video: Martin Hove Thomsen
Ordet er ditMere Herning