Tip os log ind
Det er lykkedes Henning Larsen at komme på top-10 i årets Race Across America, men kan han holde den flotte placering?

Videbæk-rytter i top 10 i USA

Tætte dyster i uvejr på turen over USA
20. juni 2013, 11.47

Trods masser af barske udforinger kører langtursrytteren Henning Larsen fra Videbæk nu med om en placering blandt de 10 bedste i Race Across America

Midt på eftermiddagen tirsdag, lokal tid, lå cykelrytter Henning Larsen godt 100 meter bag Gerald Bauer fra Østrig. De to ryttere havde de seneste mange timer ikke lavet andet end at overhale hinanden, men når det gik opad, ser Henning Larsen ud til at være stærkest.

Vådt farvel til Kansas

- Forud for den direkte duel i pedaltramp har der dog for Henning Larsen været et utal af udfordringer det seneste halvandet døgn. Vejret har ikke hele tiden været lige meget med ham, og natten til mandag, lokal tid, væltede vandet igen ned over ham, imens lynene oplyste himlen. Uvejret blev Henning Larsens farvel til Kansas og goddag til Missouri, hvor rytteren fra Videbæk begyndte med at få sig en lur i den lille by Weaubleau, beretter Morten Bang Larsen fra Henning Larsens team.

Efter to timers lur kunne den seje vestjyde dårligt vente med at komme op på cyklen igen. Han spøgte med de medlemmer af holdet, der sad bag ham i følgebilen, hvilket er et godt tegn, men nok var han kommet i gang, før en ny udfordring meldte sig.

Hårde timer

- Med motorvejskørsel følger, at både rytter og personerne i følgebilen skal være meget opmærksomme og hele tiden få dækket af bag Henning Larsen, så han ikke risikerer at blive ramt af andre trafikanter. Det kostede kræfter både bag rattet, men bestemt også ved styret, og Henning Larsen blev i den periode også ramt af to punkteringer næsten lige efter hinanden. Til den positive side skal dog siges, at det var selv samme mandag eftermiddag, Henning Larsen på trods af alle udfordringerne fik held til at hente den østrigske rytter Gerald Bauer, glæder Morten Bang Larsen sig.

De to har så duelleret om at være den, der ligger nummer 10 i dette års udgave af Race Across America, men Henning Larsen bevarer håbet om at komme på top-10.

Ordet er dit