Tip os log ind

Videbæk-rytter blev bedste dansker

I weekenden vandt Henning Larsen den store sejr over sig selv i Race Across America
24. juni 2013, 09.17

lykkedes det for andet år i træk for Henning Larsen fra Videbæk at fuldføre Race Across America. Han har cyklet 4828 kilometer og kom i mål her i weekenden.

I nattens mulm og mørke - amerikansk tid - trillede han de sidste meter over målstregen i tiden 10 dage, 10 timer og 45 minutter. Så lang tid tog det Henning Larsen at gennemføre Race Across America 2013.

Hurtigste dansker

Cykelrytteren fra Videbæk er dermed den dansker, der har gennemført det 4828 kilometer lange løb på tværs af USA hurtigst.

Dette års gennemførelse af løbet betyder også, at han er den eneste dansker, som har fuldført løbet som solorytter to gange - og det endda to år i træk.

Det var en træt, men særdeles hårdtarbejdende Henning Larsen, der natten imellem torsdag og fredag, lokal tid, kravlede op ad nogle af de sidste - rigtigt alvorlige - stigninger i Race Across America 2013.

Da løbet lakkede imod enden for den 46-årige rytter fra Videbæk, var han meget træt på den første del af nattens etape, og han kom derfor ind at sove 15 minutter for at se, om det kunne afhjælpe trætheden.

Is og benhård vilje

En masse isterninger, der løbende blev smurt rundt i ansigtet på cykelrytteren, kombineret med en jernvilje, der er stort set uforlignelig, fik Henning Larsen til at klare de sidste strabadser.

Nu kan han sammen med sit altid opmuntrende team glæde sig over at have vundet ikke blot international anerkendelse, men også sejren over de kræfter, der mange gange undervejs har fået hans krop til at sige stop. Men mad, søvn, massage, nedkøling og mange andre elementer har hjulpet ham på vej, og nu skal han hjem til Danmark og rekreere. For at kroppen er skadet i lang tid frem over ved vi fra løbet sidste år.

Ordet er dit