Tip os log ind

Vestlig og ikke-vestlig indvandring

03. april 2018, 13.00

INDVANDRING Mandag 19. marts havde Erling Askjær Jørgensen et af sine mange læserbreve i avisen. Her formår han at få al ikke-vestlig indvandring til at være muslimsk.

Men det er vist at misforstå begrebet fuldstændigt og aldelest. I en dansk kontekst omfatter begrebet »vestlig« EU, USA, Canada, Australien og New Zealand. Resten af verden er ikke-vestlig.

Og går vi tilbage til den oprindelige definition, som er fra før Jerntæppet faldt, er de baltiske lande, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien, Rumænien, Kroatien og Bulgarien faktisk også ikke-vestlig. Og det giver jo ikke rigtig nogen mening længere at definere dem som ikke-vestlig.

Når resten af verden er ikke-vestlig, vil Askjær dermed påstå at, at lande som Japan, Ghana og Brasilien er muslimsk? For hvis resten af verden kan koges ned til kun at omfatte muslimske lande, må de nævnte lande og de verdensdele de indgår i, jo i Askjærs optik være muslimske.

De muslimske lande er en lille del af de ikke-vestlige lande. Og det burde Askjær være gammel nok til at vide. Men han er måske faldet for Dansk Folkeparti og Venstres populistiske mantra om, at al indvandring er skadelig for Danmark?

Ordet er dit