Tip os log ind
Preben Skjøth.

Venstre svigter både de ældre og et nedslidt plejepersonale

13. februar 2018, 12.45

ÆLDREPLEJE Det lyder unægtelig både besnærende og omsorgsfulgt, når Venstres ældreordfører, Jane Heitmann, i et læserbrev i Folkebladet skriver, at en værdig alderdom er omdrejningspunktet for Venstres ældrepolitik. Og derefter udbreder Jane Heitmann sig med masser af ord om, hvor godt det er, at regeringen hvert år vil spytte ekstra penge ud til flere »varme hænder« rundt om i de danske kommuner. Først en milliard og så 500 millioner kr. årligt, men det er langt fra nok til at kunne opveje det store efterslæb, de mange nedskæringer har skabt.

Når nu ældrevelfærden ligger Venstre så meget på sinde, kunne det være interessant at få Jane Heitmann til at svare på, hvorfor i alverden har tilbageført godt et par milliarder kroner fra 2017 til 2018? Det rimer ikke med de mange fine ord fra Jane Heitmann og andre Venstre-politikere. Ingen kan vel være i tvivl om, at stribevis af urimelige personalemæssige nedskæringer har resulteret i et stadigt mere nedslidt personale.

Hvis man repræsenterer et parti, som bruger godt to milliarder kroner mindre, end det beløb, som oprindeligt var afsat, ville jeg være mere beskeden i mine udsagn. De godt to milliarder svarer til et sted mellem 2.500 og 3.000 medarbejdere, så jeg giver ikke meget for Jane Heitmanns fine ord om, hvor meget man ofrer på velfærd. Og Jane Heitmanns påstand om, at nu sætter regeringen turbo på trygheden, klinger i min optik en anelse for hult.

Jeg kan ikke dy mig for, i samme ombæring, at udtrykke undren over, at både med hensyn til det velbesøgte folkemøde 4. september på Ikast Bibliotek og den netop udsatte Christiansborg-høring, »Bedre ældrepleje - hvor svært kan det være?«, modtog jeg afbud fra Jane Heitmann og alle andre Venstrefolk, kun et nej tak. Ingen begrundelse og det sætter visse tanker i gang om, hvor meget de i Venstre går op i de ældres velfærd.

Præcis som med ældreminister Thyra Frank, og sundhedsminister Ellen Trane Nørby. som begge fik mulighed for selv at vælge en dato før Christiansborg-høringen. Men til trods for, at de fik invitationen i december sidste år og blev spurgt igen i januar i år, november 2017, kom der, længe efter, blot et par intetsigende standardsvar. Så de ældres velfærd og plejepersonalets arbejdsforhold, er nok ikke så vigtigt, som Jane Heitmann søger at bilde os ind.

Ordet er dit