Tip os log ind
Ringkøbingvej mellem Snejbjerg og Herning er blevet smallere og har fået ny belysning samt en allé af egetræer.
Foto: Herning Kommune

Vejen til Snejbjerg har fået en makeover

Det sidste egetræ er plantet i vejkanten langs Ringkøbingvej, hvilket markerer afslutningen på et forskønnelsesprojekt af strækningen mellem Snejbjerg og Herning
16. januar 2019, 08.20

Snejbjerg En cirka 1,4 kilometer lang strækning af Ringkøbingvej har fået en makeover.

Strækningen, som løber fra Snejbjerg Kirke til krydset ved Teglvænget, har blandt andet fået installeret LED-belysning langs cykelstien, og 80 egetræer er plantet langs vejen. Alt sammen for at gøre strækningen mere indbydende.

- Vi skulle i forvejen i gang med at udskifte det øverste lag asfalt på vejen, og vi havde desuden afsat midler til ny belysning langs cykelstien. Derfor var det oplagt at se på, om vi i samme ombæring kunne gøre mere for at skabe en smukkere indfaldsvej til Snejbjerg, forklarer Ulrik Hyldgaard (V), formand for byplanudvalget, i en pressemeddelelse.

Færre biler og mere hygge

Ringkøbingvej er en tidligere amtsvej, og med en bredde på op mod 11 meter var vejen anlagt til at kunne tage en betydelig mængde trafik.

Men mængden af biler ændrede sig, da Dronningens Boulevard blev ført syd om Snejbjerg. Da blev Ringkøbingvej en kommunal vej, men dimensionerne forblev de samme.

- Det har vi nu lavet om på. Vi har nu valgt at gøre kørebanen smallere for at give strækningen et mere hyggeligt udtryk. Med de mange opstammede egetræer langs vejen, bliver der en helt anden stemning, og den nye belysning gør forhåbentlig også turen mere behagelig for cyklisterne, siger Ulrik Hyldgaard.

Også cyklisterne får nyt asfalt. Det arbejde er planlagt til 2020.

Pengene til forskønnelsen af Ringkøbingvej kommer blandt andet fra forskønnelsespuljen, som blandt andet er lavet med det formål at forskønne indfaldsveje i Herning Kommune.

Ordet er ditMere Herning