Tip os log ind
Peter Kofod Poulsen.

Ungdomskriminalitet skal have konsekvenser

07. juli 2018, 08.30

UNGDOMSKRIMINALITET I Danmark har vi en lille, men hård kerne af meget unge kriminelle, som alt for længe er sluppet billigt fra at begå særdeles grov kriminalitet. Her taler vi om voldtægt og voldelige overfald begået af gerningsmænd under den kriminelle lavalder.

For DF er det vigtigt, at unge kriminelle mærker en konsekvens af deres ulovlige handlinger, og man styrker indsatsen mod ungdomskriminalitet gennem skræddersyede forløb tilpasset den enkelte med en kombination af »bløde« og »hårde« sanktioner. Med en ny aftale mellem regeringen, DF og Socialdemokratiet sættes der nu ind overfor de kriminelle unge, og der etableres et ungdomskriminalitetsnævn, der skal afgøre sager, der involverer børn og unge mellem 10 og 17 år. Nævnet kan træffe afgørelse om straksreaktioner og forbedringsforløb på op til to år - og i særlige tilfælde fire år. Desuden oprettes en ungekriminalforsorg, der skal føre tilsyn med, at Ungdomskriminalitetsnævnets afgørelser efterleves. Det er rigtig godt.

Hvis vi skal tage hånd om disse unge, inden de lander i en kriminel løbebane uden afkørsel, så skal vi stille dem til ansvar for deres handlinger - også selvom de er under den kriminelle lavalder. Det gør vi nu med denne aftale, som sætter en solid og udvidet ramme omkring indsatsen mod ungdomskriminalitet.

Ordet er dit