Tip os log ind
Foto: Nils Lund

Ulykke på Herningmotorvejen: Beruset mand påkørte bedsteforældre med børnebørn

Fredag eftermiddag har der på Herningmotorvejen i østgående retning været en færdselsulykke med to biler. To personer kom efterfølgende på sygehuset
06. april 2018, 16.14

OPDATERET

Klokken 15.25 fredag modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på Herningmotorvejen i østgående retning mellem afkørsel 38 og 39 - tæt ved Hammerum.

Midt- og Vestjyllands Politis vagtchef, Allan Riis, fortæller, at der i den ene bil var to bedsteforældre med deres to børnebørn. Da de kører på Herningmotorvejen ved afkørsel 39, bliver de påkørt bagfra, så begge biler havarerer. I bilen, de bliver ramt af, sidder der to mænd. Føreren, en 60-årig mand fra Brande-området, og en 56-årig medpassager fra Ikast-området. Medpassageren blev efter ulykken kørt til Aarhus Sygehus for nærmere undersøgelse af et muligt hovedtraume, oplyser Allan Riis.

Anholdt og frataget kørekort

Allan Riis siger, at der kan være tale om en sammenfletning på motorvejen, der er gået galt. Politiet havde på stedet også en fornemmelse af, at den 60-årige fører var beruset.

- Han blæste alkometeret godt op over det tilladte, så han blev anholdt på stedet og er blevet kørt til sygehuset for at få taget en blodprøve. Vi valgte at tage hans kørekort på stedet, som vi har tilladelse til rent præventivt. Han var ikke til at få en fornuftig samtale med, siger Allan Riis, der tilføjer, at politiet på stedet også skønnede, at medpassageren var beruset, da han lugtede af alkohol.

Det ene barnebarn i den anden bil - en pige på fire år - klagede ifølge vagtchefen over smerter i hovedet, så hun blev kørt til sygehuset i Herning. Bedsteforældrene er fra Lemvig - en 71-årig mand og hans hustru på 70 år.

Politiet havde efter ulykken travlt med at holde styr på trafikken på motorvejen, da ulykken skabte en del kø.

Det ene spor var spærret med vragdele, og motorvejen var først 100 procent farbar igen klokken 17 sidst på eftermiddagen.

Vagtchefen oplyser, at politiet de kommende dage via vidneudsagn skal have fundet ud af, hvad der helt konkret er sket i forbindelse med ulykken, ligesom man skal have svar på blodprøven fra den berusede fører.

Ordet er ditMere 112