Tip os log ind
Foto: Colourbox

112

Ulv blev skudt og dræbt på mark i Vestjylland

En 66-årig mand blev mandag eftermiddag anholdt og sigtet for at skyde en ulv på en mark i det vestjyske
17. april 2018, 09.50

VESTJYLLAND Midt- og Vestjyllands Politi modtog mandag 16. april klokken 14.26 en anmeldelse om, at en ulv var blevet skudt på en mark cirka 13 kilometer øst for Ulfborg. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen kom fra et vidne, der kort forinden havde set en mand komme kørende i bil til marken, affyre skud mod en ulv fra bilen og køre væk fra stedet igen.

På gerningsstedet fandt politiet en ung hun-ulv, som var dræbt af skud. Der blev endvidere blandt andet fundet et nyligt afskudt patronhylster. På baggrund af vidneforklaringer kunne politiet hurtigt identificere ejeren af den bil, der var set og anvendt ved nedskydningen af ulven.

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at der er tale om en 66-årig mand fra lokalområdet, som efterfølgende blev sigtet og afhørt til sagen. Politiet foretog en række tekniske undersøgelser, og den 66-åriges bopæl og bil blev ransaget. I den forbindelse blev flere skydevåben fundet og beslaglagt. Også den 66-åriges bil blev beslaglagt.

Der er ikke fastsat jagttid på ulve i Danmark, og de må derfor ikke jages. Det er på nuværende tidspunkt politiets vurdering, at der foreligger flere overtrædelser af Jagtloven og Artsfredningsbekendtgørelsen, men også andre bestemmelser kan være overtrådt, hvilket den kommende efterforskning vil vise.

Manden nægtede at have skudt ulven, men er fortsat sigtet i sagen.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser. Veterinærinstituttet, DTU, foretager undersøgelse af ulven på vegne af Miljøstyrelsen.

Ordet er ditMere 112