Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Uheldig hund kom til at starte køkkenbrand

Brand & Redning MidtVest måtte søndag formiddag ud at slukke en køkkenbrand i Ikast
16. december 2018, 12.35

IKAST I et rækkehus på Hanningvej i Ikast gik der søndag formiddag klokken 10.20 ild i nogle viskestykker, en plastikbøtte og en bakke, der stod i nærheden af nogle kogeplader.

- Det var en hund, som havde været oppe at hente noget på bordet, og som ved et uheld var kommet til at trykke på tænd-knappen til kogepladerne, fortæller indsatsleder hos Brand & Redning MidtVest, Henrik Dam Sørensen.

Den kvindelige beboer havde ikke opdaget det, og hun havde efterfølgende forladt hjemmet, hvorefter branden var startet. Det var hendes alarm i huset, der opfangede røgen og slog alarm til selskabet Verisure, der laver forskellige alarmsystemer. Herfra kunne man på overvågningsbilleder fra rækkehuset se, at der stod flammer op fra kogepladerne, og så blev Brand & Redning MidtVest alarmeret.

- Flammerne var omkring 30-40 centimeter høje, da vi ankom, så det var ikke så alvorligt. Men der er sket røgskade i huset, siger Henrik Dam Sørensen, som også tilføjer, at ingen kom til skade.

Brand i juledekoration

Lørdag var indsatslederen også ude for at slukke en brand i Blåhøj. I et hus var der gået ild i en juledekoration, og også her var det en alarm og overvågningsbilleder, der gav anledning til at tilkalde brandvæsenet. Denne type af sikkerhedsforanstaltninger får rosende ord med på vejen fra indsatslederen.

- Det har i hvert fald lige reddet to huse, siger Henrik Dam Sørensen.

Ordet er ditMere 112