Tip os log ind
Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa.

Uddannelse er en investering i deres liv

29. december 2018, 07.30

UDDANNELSE Jeg var advokatstuderende i mit hjemland og efter jeg kom til Danmark studerede jeg til mejeritekniker og tog også en kontor og detail-uddannelse og har arbejdet ca.30 år i Danmark. Min kone studerede kontorassistent og arbejdede flere år i Danmark. Min første søn studerede mejerist, datter afsluttede som jurist, anden datter læser til lærer og sidste søn læser erhvervsøkonomi og erhvervsjura, så mine familiemedlemmer sikrer en fremtid med en uddannelse for at få en god tilværelse. Jeg møder flere indvandrere, som også har gode uddannelser og et godt liv i Danmark.

Alle indvandrere skal lære dansk, det vil være en hjælp til deres eget liv.

Mange unge indvandrere læser nogle gode uddannelser og får sig et godt job i dag. Det er dejligt at se, at de klarer sig godt. I fremtiden vil der være mindre tale om integration, da den næste generation taler og skriver dansk. Men problemet er tværtimod de nuværende flygtninge. De har særligt store problemer med at klare sig med den lave integrationsydelse. Børnenes forældre har ikke mulighed for at hjælpe deres børn med at udvikle sig pga. deres økonomi. Hvis de nye flygtninge har en lav integrationsydelse, har de ikke mulighed for at bakke op med hensyn til integration af deres børn og deres uddannelse, og deres levevilkår vil være lave. Dette vil føre til flere problemer i Danmark. De skal komme ud og begå sig i det danske samfund, det vil gavne deres liv. De kan ikke hjælpe deres børn derhjemme med deres lektier, fordi nogle forældre ikke har de særlige kundskaber til at hjælpe deres børn. Det danske skolesystem er meget bedre, hvor der er hjælp til alle børn. Men stadig er der nogle indvandrerbørn eller generelt børn, som har brug for lidt mere hjælp til deres lektier.

Det vil være praktisk at give børnene lidt mere fokus og specialhjælp på skolerne så de har muligheden for at klare sig bedre. Derudover skal boligforeningen hjælpe med kvalificerede lærere gennem helhedsplanen for at oprette lektiecafeer.

Nogle indvandrerforeninger har lektiecafe og andre aktiviteter, så disse foreninger kan rådgive og vejlede mht., hvordan man kan starte lektiecafe gennem foreningerne. Der er også nogle boligforeninger, som venter på en helhedsplan. Men de fleste boligblokke har lokaler, som kan bruges til lektiecafe, hvor frivillige er klar til at hjælpe børn med deres lektier.

Jeg har i flere år kæmpet på at oprette flere lektiecafeer gennem kvalificerede lærer. Det er en vigtig opgave i Danmark, fordi en lektiecafe har en stor betydning til fremtidens generation og deres uddannelse, så denne opgave kan blive taget op af boligforeninger, foreninger, velfærdsgrupper og andre, som kan være med til at give alle børn en god tilværelse og god fremtid i Danmark.

Ordet er ditMere Debat