Tip os log ind
Thomas Dalgaard, direktør i FGU Midt-Vest, har store ambitioner for den nye uddannelse.
Foto: Pr-foto

Uddannelse åbner til august: Vil være Danmarks bedste

FGU Midt-Vest vil være Danmarks bedste til at hjælpe unge med at finde den rette vej
13. marts 2019, 16.54

Ikast-Brande Til august åbner en helt ny uddannelse i Midt- og Vestjylland.

Thomas Dalgaard, direktør i FGU Midt-Vest, har store ambitioner for den nye uddannelse. FGU Midt-Vest skal være Danmarks bedste til at hjælpe unge med at finde den rette vej i uddannelsessystemet.

Den Forbedrende Grunduddannelse - også kaldet FGU - åbner for første gang dørene i begyndelsen af august 2019. Uddannelsen er for unge under 25 år, og den nye uddannelse skal ses som et alternativ til at tage en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse.

Uddannelsen er for unge, som enten ikke har helt klarhed over, hvilken uddannelsesvej de vil følge, men den er også for de unge, som ikke har kompetencerne til at komme ind på den ønskede uddannelse.

- Vi skal rumme de ambitiøse, der er fagligt dygtige, men lige mangler at få forbedret en eller flere karakterer, men også dem der er mere praktisk orienteret, og hvor vi tænker den faglige del af uddannelsen ind på værkstederne. Det er således en uddannelse, som indeholder både en praktisk dimension og en boglig dimension, siger Thomas Dalgaard i en pressemeddelelse.

Det bedste fra VUC

Den forberedende grunduddannelse ligger i henholdvis Ikast, Herning og Ringkøbing/Skjern, og den har til formål at samle det bedste fra VUC, produktionsskole og den kombinerede ungdomsuddannelse for unge under 25.

Tanken er, at den nye uddannelse skal kvalificere tilbuddet og således i højere grad hjælpe de unge på rette vej i uddannelsessystemet.

På uddannelsen kan man følge tre linjer: Almen Grunduddannelse (AGU), Praktisk Grunduddannelse (PGU) og Erhvervsrettet Grunduddannelse (EGU).

AGU er for de unge, som gerne vil den boglige vej og fortsætte på en gymnasial uddannelse. PGU er den mere praktiske vej og leder frem mod såvel en erhvervsuddannelse som en boglig uddannelse, mens EGU er den erhvervsrettede vej, der leder hen mod en fremtid i butik og andet erhvervsliv.

- Vi har med den nye FGU fået en meget central placering i det nye uddannelsessystem på lige fod med såvel gymnasiet som erhvervsskolen. Vi kan med FGU tilbyde noget nyt og anderledes, således at vi kan fange de unge lige nøjagtig, hvor de er i deres liv og tilføre dem netop de nye kompetencer, som de mangler, således at de kan komme videre i uddannelsessystemet eller i ordinært job, siger Thomas Dalgaard.

Unge mødes

Thomas Dalgaard kommer fra en stilling på Silkeborg Business College, hvor han har været konstitueret direktør og tidligere økonomi- og ressourcechef.

Han har tidligere været underviser og har hele sit liv arbejdet i uddannelsessektoren.

Thomas Dalgaard tiltrådte sin stilling 1. februar, og blandt de erfaringer, han har gjort sig gennem årene, er, som han siger:

- Unge skal motiveres og mødes, lige der hvor de har deres udfordringer, hvilket er lige præcis det, vi kan i den nye FGU.

Ordet er ditMere Uddannelse