Tip os log ind
Steven De Jongh (tv.) sammen med Alberto Contador, da spanieren vandt Giro d'Italia i 2015.
Foto: Luk Benies/ritzau Scanpix

Trek-sportsdirektør var savnet - fundet af helikopter

Sportsdirektør Steven De Jongh vendte ikke hjem efter en cykeltur mandag og blev efterlyst og senere fundet
16. oktober 2018, 06.41

Udland Steven De Jongh slap heldigt fra et styrt, da sportsdirektøren fra cykelholdet Trek-Segafredo mandag blev meldt savnet af sit hold og sin kone.

Hollænderen returnerede ikke til sit hjem efter en træningstur på cyklen, og det fik den 44-årige tidligere rytters kone til at eftersøge ham via Twitter.

Mandag aften bekræftede både konen Renee Meijer samt cykelholdet på Twitter, at Steven De Jongh var blevet fundet af en helikopter.

Senere udsendte holdet en pressemeddelelse om, at sportsdirektøren var sluppet med en hjernerystelse og var i god behold.

- Trek-Segafredo er lettet over at kunne meddele, at Steven De Jongh ikke pådrog sig værre skader end en hjernerystelse efter sit styrt på træningsturen tæt på Girona i dag (mandag, red.), skriver holdet.

Steven De Jongh var bevidstløs, da han tidligere mandag aften blev fundet af en helikopter, hvorefter han senere blev bragt til et hospital.

Holdet skriver, at opdateringer fra træningsapplikationen Strava viste, at sportsdirektørens tur var afbrudt tæt på La Ganga, og det lokale politi iværksatte en eftersøgning tæt på stedet.

Senere mandag blev han så fundet af en helikopter. Han var bevidstløs, men han trak vejret og havde en puls.

Han blev vækket af læger, inden han blev transporteret til hospitalet i byen Girona.

- Han beklagede sig (efter at være vågnet, red.), og sagde, at det gjorde ondt over det hele, men heldigvis brækkede han ikke noget. Det er stadig uklart, hvad der forårsagede styrtet, skriver Trek-Segafredo.

Steven De Jongh var tilknyttet Saxo-Tinkoff som sportsdirektør fra 2013 til 2016.

Han er ligesom danske Kim Andersen en af sportsdirektørerne for Trek-Segafredo, der har de danske ryttere Nicklas Eg og Mads Pedersen på holdet.

/ritzau/

Ordet er ditMere Udland