Tip os log ind
Foto: Holck-photo

Tre personer på sygehuset efter brand i lejlighed i nat

En lejlighed i en etagejendom udbrændte stort set i nat og medførte både røg- og vandskade i de omkringliggende lejligheder
19. december 2017, 08.30

BRANDE 12 brandfolk fra brandvæsenet i Ikast-Brande kæmpede i nat fra klokken 00.41, da brandvæsenet modtog alarmen, og frem til klokken 03 med at få bugt med en brand i en lejlighed på Stationsvej i Brande.

Indsatsleder Niels Christensen fortæller, at lejligheden stort set er udbrændt.

- Vi er ude ved en ejendom med tre etager. Branden er opstået i en af lejlighederne på anden sal, og den er stort set udbrændt, siger han.

- Det er ikke voldsomt, når det kun er en lejlighed, der brænder. Men det tog lidt tid, fordi ilden spredte sig op til tagrummet, så vi skulle brække nogle brædder op for at komme op og slukke ilden i hulrummet over lejligheden.

Branden medførte røgskade i nabolejligheden ved siden af.

- Der skal nok lidt mere til end bare udluftning, oplyser indsatslederen.

Tre til tjek på sygehuset

Under den brændende lejlighed opstod der desuden læk på en varmtvandsbeholder, og det har ifølge indsatslederen ført til, at der i lejlighederne på første sal er sket vandskade.

- Der venter et større arbejde, og de er nok ikke beboelige den næste måneds tid, vil jeg tro, siger Niels Christensen.

Han oplyser, at tre personer efterfølgende måtte en tur til tjek på sygehuset for røgforgiftning.

- En røgforgiftning kan være slem nok, men de var alle tre ved bevidsthed og var selv kommet ud af ejendommen. De blev kørt til observation på sygehuset. Kulilte i blodet kan give ubehag, svimmelhed og hovedpine, siger Niels Christensen.

Beboerne i opgangen, hvor branden opstod, skal nu genhuses og kan formentlig først vende tilbage til lejlighederne engang i det nye år.

Den lejlighed, hvor branden opstod, er plomberet, og først fredag vil teknikere gå i gang med undersøgelserne for at finde frem til årsagen til branden.

Mistanken samler sig umiddelbart omkring en varmtvandsbeholder.

Ordet er dit