Tip os log ind
Brand & Redning Midtvest måtte to steder hen tirsdag aften. Brandfolkene fra Henring måtte til Sunds, men brandfolkene fra både Ørnhøj og Aulum drønede til Vildbjerg.
Foto: Christian Sjurman

To landbrugsmaskiner gik op i flammer på samme tid

En rundballepresser og en mejetærsker stod i flammer tirsdag aften i henholdsvis Sunds og Vildbjerg. En forbipasserende landmand brugte både harve og gylle som brandhjælp
07. august 2018, 20.24

Vildbjerg/Sunds Det tørre og varme vejr er tilbage, og dermed er der atter travlhed for brandfolkene. Faktisk havde indsatsleder Finn Lau Nielsen så travlt i aftes, at han måtte beslutte sig for, hvor hans hjælp ville være mest fornuftig.

Han var først på vej til Sunds ved 19-tiden, hvor en rundballepresser stod i flammer på Hvidmosevej.

- Men på vej derud fik vi en melding om, at en mejetærsker stod i flammer på Romvigvej ved Vildbjerg, og da det lød værre, så måtte jeg sadle om og skynde mig til Vildbjerg, siger han.

Det var et klogt valg, for brandfolkene i Sunds fik hurtigt bugt med flammerne omkring rundballepresseren. I Vildbjerg var det yderst tæt på, at branden havde bredt sig.

-Den havde akkurat fået fat i et læhegn, men det var løvtræer, så det gik ikke så hurtigt. Og samtidig skal der lyde en stor ros til en forbipasserende landmand, som kom kørende med en gylletank og en harve, da han tilfældigvis så branden. Først lavede han et harvebælte rundt om mejetærskeren, så ilden ikke kunne brede sig mere, og herefter gav han flammerne noget gylle - det er første gang, at jeg har set gylle slukke en brand, fortæller Finn Lau Nielsen.

Tidligere i dag var der også mindre naturbrande ved Feldborg og Nørre Snede, og indsatslederen understreger, at det med al tydelighed viser, at den store brandfare i naturen fortsat er yderst reel.

- Hvis bare det regner en lille smule, så har vi folk, der spørger om vi ikke ophæver afbrændingsforbuddet, men der er vi altså slet, slet ikke. Det er fortsat rigtig tørt mange steder, siger han.

Ordet er ditMere 112