Tip os log ind
Anders G. Jacobsen.

Tildækningsforbuddet

10. august 2018, 12.45

BURKAER Som folketingskandidat for Venstre bakker jeg op om indførelsen af tildækningsforbuddet. Burka og niqab har ikke noget at gøre i det offentlige rum i Danmark. At dække kvindens ansigt til er en del af en middelalderlig og fundamentalistisk ideologi, som på ingen måde er forenelig med vores ligestillede og moderne samfund.

De undertrykte kvinder, der måtte være tale om, har nu loven på deres side i forhold til at undgå tildækning i det offentlige rum. Naivt eller ej, så er det det rigtige sted at starte. Og så giver jeg gerne køb på, om andre ikke frivilligt kan trække i en burka eller niqab. Jeg vægter således ligestilling og fravær af kønsdiskrimination højere end burka og niqab.

At loven kun rammer få, er ikke et argument for at lade være. Skulle vi så droppe straffelovens paragraf 237 om manddrab? Det er trods alt de færreste, der gør dette! Der findes mange eksempler på love, der kun rammer de få. Heldigvis. Jeg køber derfor ikke argumentet om, at der er tale om symbolpolitik. Og uden direkte sammenligning så lovgiver vi i dag også imod flerkoneri, barnebrude og korporlig afstraffelse af børn. Forhold, der er helt legale i andre kulturer, men som vi ikke vil acceptere i Danmark.

Nej, her er tale om et forsvar for nogle bærende værdier i vores moderne samfund - kvinders rettigheder, ligestilling og fravær af kønsdiskrimination. Og det har jeg det rigtig godt med.

Ordet er dit