Tip os log ind
Den nye Aulum-redaktør, Henrik Lind Jørgensen, er optaget af, hvordan Herning Folkeblad som nyhedsmedie kan engagere flere unge.
Foto: Henrik Ole Jensen

Tilbage til lokaljournalistikken

Henrik Lind Jørgensen er ny redaktør for Aulum og omegn og glæder sig til at beskæftige sig med lokaljournalistik igen
06. februar 2019, 16.27

Aulum-Vildbjerg-Kibæk Lokaljournalistikken har fyldt en del, når man kigger på 48-årige Henrik Lind Jørgensens cv - dog med den undtagelse, at han har været ansat på Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole som pr- og kommunikationsmedarbejder og lærer de seneste to et halvt år.

Henrik Lind Jørgensen har overtaget stillingen som Herning Folkeblads redaktør for Aulum og omegn samt egnsredaktør for Vildbjerg, Aulum og Kibæk efter Jacob Hove, der 1. januar blev ny Ikast-Brande redaktør.

- Jeg er journalist helt ind til benet. Efterskolen er et lille samfund i sig selv og har været et utroligt spændende arbejde. Jeg har gerne villet ud i det store samfund igen, hvor man har andre muligheder for at påvirke tingene og hjælpe samfundsdebatten i gang, siger redaktøren.

48-årige Henrik Lind Jørgensen, der er født i Svendborg, blev uddannet journalist i 1995, kender området ret godt. Han bor i Mejdal ved Holstebro med hustruen Jette og børnene Gustav på knap 15 år, Marie på 12 år og Dagmar på 10 år. Her er han også medlem af menighedsrådet. Fra 1999 til 2012 var han ansat på Dagbladet Holstebro-Struer som journalist.

- Så jeg har været på opgaver i Aulum, Vildbjerg og de omkringliggende mindre byer, så jeg kender området og kan sagtens finde rundt uden gps, fortæller han med et smil.

Maraton og musik

Henrik Lind Jørgensen har løbet 50-60 maratoner. Han deltager typisk i maratonløb en til to gange om året og har blandt andet snøret løbeskoene i Berlin, Paris og Boston.

- Jeg har planer om at løbe maraton i New York om et par år. Det drømmer man om, når man løber maraton, siger han.

Som barn og ung var han ikke den sportslige type, men det ændrede sig, inden han skulle ind til militæret, hvor han begyndte at løbe for at være i god form.

Han er også et musikalsk menneske og har spillet klaver, siden han var barn.

- Jeg spiller klaver til husbehov og har spillet til fællessang på efterskolen og andre arrangementer. Jeg sang også meget som barn og ung i kor. Det er en hvilende hobby, til jeg får tid igen, fortæller han.

Vild med video

Han glæder sig over at være kommet fast tilbage til lokaljournalistikken.

- Det er dels det, at jeg bliver skrivende igen. Jeg kan rigtig godt lide at lave journalistik. Det at sætte sig ned og snakke med mange forskellige mennesker til avis, web og video. Jeg er vild med at lave video, så folk skal ikke være forundret, hvis jeg smider en mobiltelefon op i hovedet på dem. Og dels det, at jeg får ansvar for redaktionen. Jeg har ikke prøvet ledelsesansvar før, forklarer han om, at han som egnsredaktør får ansvar for Folkebladets redaktion i vest, hvor Søren Poder er redaktør for Vildbjerg og omegnsbyerne og Ida True Berg er redaktør for Kibæk og omegnsbyerne.

Efter sine år på efterskolen er han meget optaget af, hvordan man som nyhedsmedie kan engagere de unge mennesker.

- Man kan godt blive lidt bekymret for de unge mennesker, og hvordan de skal tage del i samfundet, når de ved mere om Rasmus Paludan (leder af partiet Stram Kurs, red.) på YouTube end om de etablerede partier, hvis man skal trække det lidt skarpt op. Udfordringen er, hvordan vi kommer ud til de unge - som mediehus skal vi ikke kun bruge de eksisterende platforme, men for eksempel kunne man holde et debatmøde med ham og andre politikere, foreslår han.

Kom bare forbi

Henrik Lind Jørgensen glæder sig til at møde folk - både på redaktionen i Vildbjerg og »ude i marken« på opgave.

- Min opfordring er, at folk bare skal henvende sig. I gamle dage kunne man som journalist orientere sig om, hvad der skete i ugeavisen og på opslagstavlen i brugsen. I dag er det hele meget mere fragmenteret, så vi er afhængige af, at folk henvender sig, da vi ikke kan vide alt, hvad der foregår, pointerer han.

Blå bog

Henrik Lind Jørgensen

48 år

Egnsredaktør for Vildbjerg, Aulum og Kibæk samt lokalredaktør for Aulum

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole

Født i Svendborg

Medlem af menighedsrådet ved Mejdal Kirke

Bor i Mejdal ved Holstebro med sin hustru Jette og børnene Gustav, Marie og Dagmar

Ordet er ditMere Aulum-Vildbjerg