Tip os log ind
Trine Bro Istrup - 70 år fredag - er flyttet fra Tjørring til Egå ved Aarhus.
Foto: Privatfoto

Tidligere lærer med kunstneriske interesser fylder 70 år

Fødselaren har været formand for Danmarks Håndarbejdslærer-forening, og hun var med til at etablere Galleri Krinkelkrogen
14. november 2018, 12.40

70 Trine Bro Istrup, Toftesvinget 13, Egå, fylder 70 år fredag 16. november.

Trine Bro Istrup blev født i Hurup, Thy, tog lærereksamen fra Herning Seminarium i 1973 og fik stilling som lærer - først i Ejstrupholm og senere på Tjørring Skole ved Herning.

Hun sluttede sin lærergerning ved Skalmejeskolen i Sunds efter at have været lærer i mere end 40 år.

Fødselaren har i alle årene blandt andet undervist i faget håndarbejde og blev i 1996 valgt ind i bestyrelsen for Danmarks Håndarbejdslærerforening, hvor hun bestred formandsposten i årene fra 1998 til 2002.

Trine Bro Istrup er en meget aktiv og initiativrig kvinde, der altid har sat mange skibe i søen. I midten af 1980'erne oprettede hun sin egen lille virksomhed, »Mr. Trævl«, der solgte udstopningsmateriale til skoler, institutioner og plejehjem. Hun fik sat lysestager i produktion i Østen, og de kom blandt andet på Formland Messen. Hun stiftede hatteforeningen »Tre Buler« i Herning i 1991, og hun var med til at etablere Galleri Krinkelkrogen i Herning i 1993. Desuden tog hun initiativ til kunstcirklen »De skjulte talenter«. Samtidig var Trine Bro Istrup meget aktiv i den lokale borgerforening i Tjørring, hvor hun boede, indtil hun flyttede til Egå.

Pensionisttiden nydes nu med tennis, teater, rejser og hendes helt store passion, haven, både den i Egå og på landstedet i Thy.

Ordet er dit