Tip os log ind
Hans Østergaard.

Tanker efter valgene

12. juni 2019, 12.00

VALGREFLEKSIONER Efter to lange valgkampe, først forud for valget til Europa-Parlamentet og senest til folketingsvalget, er det tid til at gøre status.

Som bekendt lykkedes det ikke for hverken Kristian Andersen, Kristendemokraterne, eller Kenneth Mikkelsen, Venstre, at opnå valg til Folketinget. Begge kandidater og partier førte, som jeg ser det, en sober og formidabel valgkamp. Både Kristian Andersen og Kenneth Mikkelsen har leveret en kæmpe indsats og fik et rigtigt flot valg, men resultatet var desværre lige ved og næsten i begge tilfælde.

Det betyder, at Ringkøbing-Skjern Kommune ikke vil være repræsenteret i Folketinget i denne valgperiode. Det er jeg naturligvis ked af og meget ærgerlig over.

Kenneth Mikkelsen blev dog førstesuppleant for Venstre og vil derfor blive indkaldt, hvis der skulle blive forfald fra en af de fem valgte V-kandidater i storkredsen.

Det har naturligvis en betydning for vores kommune at have en repræsentant for vores område i folketinget. Jeg håber og tror da også meget stærkt på at det ved det næste valg igen vil lykkes at få en valgt til at varetage kommunens og det midt og vestjyske områdes interesser på Christiansborg.

Jeg har som borgmester gennem de seneste snart 18 måneder haft et rigtigt godt samarbejde med flere af folketingsmedlemmerne i den vestjyske storkreds samt med folketingsmedlemmer og ministre uden for kredsen. Jeg er derfor glad for, at Kristian Jensen, Thomas Danielsen, Kristian Pihl Lorentzen, Inger Støjberg, Carsten Kissmeyer, alle fra Venstre, samt Dennis Flytkjær, Dansk Folkeparti, Annette Lind, Socialdemokratiet, Andreas Steenberg, de radikale, og en række andre dygtige kandidater har opnået valg.

Jeg håber og forventer naturligvis, at det gode samarbejde og den gode sparring, som jeg har oplevet før valget, også vil fortsætte efter valget.

Jeg havde meget gerne set Ringkøbing-Skjern Kommune repræsenteret på Christiansborg, men det betyder altså ikke, at forbindelsen til Folketinget er ikke-eksisterende. Jeg venter mig meget af samarbejdet med det nye folketing og ikke mindst medlemmerne valgt i den vestjyske storkreds.

I forhold til EU lykkedes det desværre ikke at få Erik Poulsen, Venstre, valgt som Midt- og Vestjyllands repræsentant i Europa-Parlamentet, men også her vil kommunen kunne trække på direkte kontakt til andre politikere.

Ordet er ditMere Debat