Tip os log ind
 • 1/:
  Foto: Henrik Ole Jensen
 • 1/:
  Foto: Henrik Ole Jensen
 • 1/:
  Foto: Henrik Ole Jensen
 • 1/:
  Foto: Jakob Stigsen Andersen

Syreudslip i kælderen under Brande Hallerne: Svømmegæster evakueret

Brand & Redning MidtVests kemikalievogn fra Herning måtte tirsdag over middag rykke ud til Brande Hallerne, hvor der havde været et spild af flere liter saltsyre med en koncentration på 30 procent
29. maj 2018, 14.06

BRANDE Omkring 10 liter saltsyre med en koncentration på 30 procent røg lige over middag på gulvet i kælderen under svømmehallen ved Brande Hallerne.

Den giftige syre betød, at folkene i svømmehallen måtte evakueres, og som det er procedure, når der er kemikalieudslip her i området, rykker brandfolkene fra Herning også ud i deres kemikalievogn.

- Det er os i Herning, der har udstyret til den slags. Saltsyren er i nogle dunke, og det var i håndteringen af de dunke, at det var gået galt, så der havde været et spild på cirka 10 liter, forklarer indsatsleder fra Brand & Redning MidtVest, Lars Stensbjerg.

Den omtalte saltsyre bruges til at regulere bakterierne i vandet, og nede i kælderen - i syrerummet - er der en sikkerhedskant langs væggene, så syren bliver samlet på gulvet i et slags bassin for ikke at brede sig, fortæller indsatslederen.

Alligevel skulle de badende gæster evakueres, i tilfælde af at dampene fra syren skulle sive op i svømmehallen gennem utætheder i ventilationen eller lignende.

- Men der er ikke nogen, der er kommet til skade, og medarbejderne har håndteret sitautionen helt korrekt med at slå alarm, som de skulle, og fået evakueret folk, som de skulle, siger Lars Stensbjerg.

Der blev slået alarm klokken 12.27, og brandfolkene havde ved 14-tiden fortsat lidt oprydningsarbejde foran sig.

- Vi skal have nogle folk ind i kælderen i det, man kalder kemikaliebeskyttelsesdragter, og så skal vi have en slamsuger forbi til at suge saltsyren op, fortæller Lars Stensbjerg.

Herunder kan du høre Jan Johnsen, beredskabsinsepktør ved Brand & Redning MidtVest fortæller om arbejdsindsatsen.

Beredskabsinspektør fortæller om syreudslip
Ordet er ditMere Brande