Tip os log ind
Hospitalskirken overskrider budgettet. Skitse: Arkitektfirmaet Friis og Molkte, Aarhus.

Sygehuskirke i Gødstrup bliver dyrere end ventet

Det nye supersygehus i Gødstrup får sin egen kirke - dog lidt dyrere end forventet
29. marts 2019, 14.48

GØDSTRUP Det er ikke kun sygehusbyggeriet i Gødstrup, som ikke kan overholde budgettet. Heller ikke hospitalskirken kan holde sig inden for de rammer, som oprindeligt var planlagt.

Derfor bad menighedsrådet om 3,4 millioner kroner ekstra end det oprindelige budget. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

- Det er et seks år gammelt budget, vi har arbejdet med. Efter licitation kommer realiteterne på bordet. Det er blandt andet købet af grunden, der gør, at noget bliver dyrere i forhold til tilslutningsafgifter. Men også lønudgifter og prisen på materialer er steget, siger Henning Nørgaard, der er menighedsrådsformand i Snejbjerg, til DR P4 Midt & Vest.

Snejbjerg Menighedsråd har ansvaret for byggeriet, og Herning Nordre og Søndre provstier valgte at imødekomme dem med knap 1,8 millioner kroner, så det samlede budget ender på næsten 11 millioner kroner.

Selvom Henning Nørgaard accepterer, at de ikke får det fuld beløb, ærgrer det ham. For det betyder, at der skal spare på blandt andet stole, kunst og de grønne arealer rundt om kirken.

Provst i Nordre Provsti, Carsten Hoffmann, kalder overskridelsen ærgerlig, men forsvarer at sende flere penge efter byggeriet.

- Vi har vurderet, at det ville gå for meget ud over projektet, hvis vi skulle skære ned, så vi ramte den oprindelige ramme. Det er et byggeri, der skal stå der i mange år, og for os er det så utrolig vigtigt, at vi får lavet en god og funktionel kirke, siger Carsten Hoffmann til DR P4 Midt & Vest.

Ekstrabevillingen er givet af Nordre og Søndre Provsti, og det er de to provstier, som i deres budget skal finde pengene til den ekstra udgift til hospitalskirken. Provsten forklarer, at de gennem en længere årrække har sparet op til byggeriet. Derfor vil ekstra udgiften ifølge ham ikke få store konsekvenser.

Hospitalskirken forventes at stå færdig i september 2020.

Ordet er ditMere Herning