Tip os log ind
  • 1/: De små engelske huse oser af hygge og nostalgi, og man tror næsten, at de er opført blot til pynt.
  • 1/: De karakteristiske hvide lodrette klinter ved Beachy Head giver naturen et ekstra tvist.
  • 1/: Vi får en rundvisning på Highclere Castle - også kendt som Downton Abbey i den populære tv-serie af samme navn.
  • 1/: I den mondæne badeby Brighton leves livet ved den flotte og hyggelige strandpromenade.

Sydengland - haver, katedraler og slotte

Herlig syvdages tur med fine oplevelser i det smukke og hyggelige Sydengland. Se blandt andet slottet fra Downton Abbey, Brighton og Salisbury Cathedral på turen fra 30. august til 5. september
02. april 2018, 08.56

I Englands mest maleriske hjørne venter dig dramatiske kystlinjer, landsbyidyl, fantastiske haver og stemningsfulde historiske byer.

På denne rejse, hvor Ans Rejser er teknisk arrangør vil vi opleve det charmerende og naturskønne Sydengland, som vi kender det fra de engelske tv-serier.

I det billedskønne landskab med dramatiske klippekyster og romantiske heder ligger en perlerække af pittoreske småbyer med snoede middelaldergader, historiske slotte og kulturelle skatte, der efterlader os fornemmelsen af en svunden tid.

Vi kører med bussen fra Midtjylland torsdag 30. august om morgenen til vort overnatningsted i Duisburg.

Efter morgenmaden kører vi videre mod Calais i Frankrig og sejler til England, hvor det enestående syn af de hvide klinter ved Dover byder os velkommen.

Vi tager straks hul på oplevelserne og besøger den skønne lille by Rye, der oser af engelsk nostalgi. Smalle brostensbelagte gader og smukke middelalderhuse i skæve vinkler ligger fredfyldt i den gamle bydel, Citadellet.

Senere på dagen kører vi videre ned til Eastbourne, hvor vi skal bo i to nætter på den elegante havnepromenade med udsigt over den engelske kanal og Eastbourne Pier.

De fantastiske haver

England er kendt for sine enestående slotte og parklignende haver. Især Sydenglands milde klima giver grobund for kæmpe træer, vilde buske, varierede planter og farverige blomster - en stor del hjembragt fra andre verdensdele. Sydenglands haver er sirligt udlagt til store landsskabslignende oaser. Grønne klatreplanter snor sig op ad de gamle slotsmurer, fintformede statuer indgår som baggrund, søer, åer og springvand som et forfriskende element.

Lørdag er havedag og vi skal i dag besøge to af slagsen. Om formiddagen er det Sheffield Park & Garden, der er utrolig idyllisk og bærer præg af søens tilstedeværelse med åkander og smukke hvide liljer på den spejlblanke vandoverflade.

En gammel forstbotanisk landskabspark omkranser søen med forskelligartede blomsterbærende træer og buske i utallige grønne og røde nuancer - med blomster i forskellige faconer og fantastiske farveskalaer.

Efter frokost besøger vi Borde Hill Garden, hvor den skønne hovedbygning er fra 1598. Haven har en imponerende stor samling af usædvanlige planter, buske og træer hentet ind fra hele verden. Borde Hill Garden er mest kendt for sin »Jay Robin´s Rosenhave, som byder på mere end 500 forskellige slags roser.

Mondæn badeby

Søndag byder på spændende oplevelser og ren hygge.

Først kører vi langs den bugtede kyst til Beachy Head med de helt lodrette hvide klinter, videre forbi naturområdet Seven Sisters til den mondæne badeby Brighton. Byen har meget at byde på, og vi kører først til Brightons vartegn, The Royal Pavillon - et slot fra 1820'erne i en stil, som man næsten ikke kan forestille sig, med en enorm løgkuppel, minareter og et overdådigt interiør.

Derefter er der tid til at nyde det middelalderlige gågade-område, kaldet »The Lanes«. Nyd de snævre gyder og gader med mange spændende butikker og restauranter. Måske frister en slentretur på den fine strandpromenade med de to flotte moler, Palace Pier og West Pier?

Tæt på Titanic

Efter frokost forsætter vi til Southampton, hvor vi skal ind og se SeaCity Museum og udstillingen om Titanic. Mere end 500 familier i Southampton mistede et familiemedlem ved forliset og byen har derfor et helt specielt forhold til Titanic. Museet har blandt andet en interaktiv model af skibet i forholdet 1:25, i »The Disaster Room« kan man læse beretninger fra de overlevende efter forliset samt se forskellige effekter udstillet.

Herefter går det videre til vort hotel Jurys Inn, hvor vi skal bo de næste to nætter.

Mandagen begynder med et besøg i den imponerende katedral i Salisbury. Pilgrimme er valfartet hertil i over 750 år, og i katedralen findes et af de fire originale Magna Carta-dokumenter, ovenikøbet det bedst bevarede. Dokumenterne dateres tilbage til 1215 og spiller en vigtig rolle i Englands lange proces frem mod forfatningsret.

Gensyn med Downton Abbey

Turen går nu til Highclere Castle - bedre kendt som familien Granthams hjem i serien Downton Abbey. Highclere ejes af jarlen og grevinden af Carnavon.

Vi får en rundvisning på slottet, hvor vi ser de mange rum, som serien er optaget i. Vi kommer forbi biblioteket, der har over 5650 bøger, de smukke saloner, hall'en med den imponerende trappe af egetræ og et par af de hyggelige soveværelser på første etage.

Efter en tur rundt i den smukke park, der omkranser slottet, går turen videre til landsbyen Bampton. Mange af udendørsscenerne fra serien blev optaget i den lille idylliske by, og vi kommer blandt andet forbi byens kirke St. Mary's Church, der hed St. Michael og All Angels i serien, Churchgate House, som i serien var Crawley House og beboet af Lady Isobel samt The Old Grammar School, der dannede rammen om Downton Cottage Hospital.

Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til Southampton, hvor vi nyder en dejlig mdidag på vores sidste aften i det sydengelske.

Tirsdag efter morgenmaden går turen tilbage via Frankrig. Overnatning undervejs og ankomst i Danmark onsdag sidst på eftermiddagen.

Prisen er

Prisen for denne spændende tur er for avisens abonnenter 6895 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 7095 kroner. Eneværelsestillæg på 750 kroner. I prisen er inkluderet:

Busrejse i firestjernet langtursbus

Dansk rejseleder

Færge/biltog Calais-Dover t/r

To nætter på overnatningshoteller

To nætter på Mansion Lions Hotel, Eastbourne

To nætter på Jurys Inn, Southhampton

Seks gange morgenmad

Seks gange aftensmad

Transport og udflugter ifølge program

Entré til Sheffield Park

Entré til Borde Hill Garden

Entré til SeaCity Museum i Southampton

Entré til Salisbury Cathedral

Entré til Highclere Castle & Gardens

Skatter og afgifter

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller tlf. 96263756/87228469

Ordet er ditMere Rejser