Tip os log ind
  • 1/: Den sjofle humor vælter ud af Deadpool og makkeren Weasel i anden film om den utilpassede superhelt.
    Foto: Nordisk Film
  • 1/: Superhelten Deadpool må gå grueligt meget igennem i "Deadpool 2", men filmen er fyldt med vellykket, grovkornet humor. Især når han laver blinde-jokes med Al.
    Foto: Nordisk Film
  • 1/: Zazie Beetz har lagt det amerikanske publikum ned i serien "Atlanta" de seneste år. I "Deadpool 2" viser hun komisk timing og masser af action-kvaliteter.
    Foto: Nordisk Film

Superhelte-sjoveren er tilbage

»Deadpool 2« hænger ikke synderlig godt sammen, men den er til gengæld spækket med jokes og kulturelle referencer
17. maj 2018, 18.23

Filmanmeldelse: »Deadpool« var en fest, da den væltede biograferne i 2016.

Den frække fortælling om en superhelt, som var så beskidt i munden og så uhøjtidelig, at man fik mavekramper af grin, var et friskt pust i et univers, der ellers er notorisk kendt for selvbevidste typer.

To år senere er »Deadpool 2« så parat til biograflærredet, og producenterne bag satser hele butikken ... på at lave stort set den samme film som etteren.

Dette skal mærkeligt nok lyde som en ros. For såkaldte »sequels« - efterfølgere - er en decideret disciplin i disse år, når det kommer til amerikanske komedier og superheltefilm. Der er som oftest to veje at gå: Enten kan man bygge oven på den første films fortælling og sende den i en ny retning. Eller også kan man servere mere af det samme ud fra devisen om, at først fik I festmåltidet, men resterne smager rent faktisk næsten lige så godt dagen derpå. Sidstnævnte metode lykkedes til fulde for »Tømmermænd i Thailand« og »22 Jump Street«, og det lykkes bestemt også for »Deadpool 2«.

Sjofle indslag

Hvis man ikke brød sig om den første film, kan man formentlig heller ikke lide den nye film. Men hvis man derimod skreg af grin til Ryan Reynolds mesterlige hovedrolle som Deadpool, så er det bare om at komme i biografen igen. Ikke på grund af historien, for i toeren fiser fortællesporene rundt: Efter en tragisk hændelse må Deadpool finde sig selv som aspirant på X-Men-akademiet, hvor han bliver gjort opmærksom på, at supersoldaten Cable (Josh Brolin) er på en mission for at myrde knægten Russell (Julian Dennison). Alligevel vælger Deadpool at lave sin egen gruppe af superhelte, som besidder ganske få magiske muskler. Kun Domino (Zazie Beetz) viser sig at have en vis form for råstyrke, da hun er så heldig, at alle falder som fluer omkring hende. Sammen med Deadpool må hun forsøge at redde Russell, men historien bliver altså mere og mere ligegyldig, som filmen skrider frem.

For »Deadpool 2« er fra ende til anden et udstyrsstykke af sjofle vittigheder, kulturelle kommentarer og bunkevis af gæsteoptrædener, hvor man skal koncentrere sig for at følge med. Gør man det, får man en oplevelse, der aldrig helt kommer op på etterens niveau, men som i den grad er latterfremkaldende og grovkornet. Rester fra festmåltidet kan nemlig sagtens smage godt.

Ordet er ditMere Kultur