Tip os log ind
 • 1/: Der er noget streetart over det store maleri i René Vinther Pedersens stue i København. Han faldt for det, fordi han godt kan lide modsætninger, og han synes både, det udstråler ondt og godt, sort og hvidt.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: René Vinther Pedersen danser ikke længere, han var dog standin for en danser, der blev syg i forestillingen »Vildheks« på Østre Gasværk, som han var koreograf på for to år siden: - Det var hårdt, siger han og ler, og medgiver, at alderen har noget med det at gøre, men også at man bliver inaktiv, når man ikke danser længere. - Og jeg har jo ligesom sluppet det. Jeg har jo ingen ambitioner som danser. Og det er ambitioner, der er motivationen i det, siger han. - Jeg vil lave noget, jeg er passioneret omkring. Man kan lige så godt tage det valg, så længe man kan. Billedet er fra den audition, hvor René Vinther Pedersen søgte dansere til dette års Cirkusrevyen samt forestillingen Danish Design, der får premiere på Bellevue Teatret i august.
  Foto: Simon Glæsel
 • 1/: Du skal ikke tro, du er noget, lyder Jantelovens første bud. Og den misforståelse er nok lidt større i Jylland end på Sjælland, tror René Vinther Pedersen. »Du må godt tro, du er noget. Bare ikke at du er bedre end alle andre«, siger han. »Man skal være ærlig overfor sig selv og tage sit håndværk seriøst, så man udvikler sig. Så bliver det også interessant for dig selv og dit publikum«, siger han. Her er han med Sylvester, en af de to katte, han fik i 30 års fødselsdagsgave for 12 år siden.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Lasse Holm Grønning med Ada, René Vinther Pedersen og Adas mor, Michal, i Tel Aviv.
  Foto: Mor Arkadir
 • 1/: Billedet er fra prøverne til Cirkusrevyen 2016. René Vinther Pedersen arbejder med sin assistent Stine Andersen (t.v.) ?
  Foto: Henrik Petit

Sundsbo koreograferer Cirkusrevyen: I en verden vild med dans

42-årige René Vinther Pedersen er koreograf på Cirkusrevyen, bonusfar til sin kommende mands otte måneder gamle datter i Israel - og vokset op i Sunds
14. april 2019, 12.01

Egentlig er det René Vinther Pedersens fem år ældre søsters skyld, at han begyndte at danse. Hun ville nemlig ikke gå til dans i forsamlingshuset i Sunds. I...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Kultur