Tip os log ind
Foto: Colourbox

Stubmarker stod i flammer ved Trehøjevej

Brandvæsenet blev kaldt ud til nogle brændende marker, men det viste sig, at en landmand havde helt styr på den kontrollerede afbrænding
16. april 2018, 14.30

VILDBJERG - Det ser voldsomt ud, når man kører forbi og ser, at der er flammer på omkring 1000 kvadratmeter stubmarker. Så anmelderen slog alarm i god tro.

Sådan siger indsatsleder fra Brand & Herning MidtVest, Peter Kristensen, der omkring klokken 13.30 kørte mod Vildbjerg for at se nærmere på flammerne, som en forbipasserende bilist på Trehøjevej havde alarmeret om.

- Det var en landmand, der var ved at brænde sine stubmarker af, og han havde afbrændingen under fuld kontrol, siger indsatslederen, der understreger, at hverken landmand eller anmelder gjorde noget forkert i situationen.

Han måtte dog lige tjekke om alt var, som det skulle være.

- Sådan nogle afbrændinger kan komme ud af kontrol, og vi kunne ikke se landmanden eller hans traktor, da vi kom. Men han var der, og han har ikke gjort noget forkert. Røgen må ikke ryge ud over vejen og genere trafikanter, men det gjorde den heller ikke, siger Peter Kristensen.

Indsatslederen forklarer, at landmanden på forhånd havde lavet brandbelter rundt om de områder, der skulle brændes, så ilden ikke kunne brede sig ud over de ønskede arealer. Et godt råd til andre landmænd er ifølge Peter Kristensen at vise, at man har styr på afbrænden - eksempelvis ved at sørge for, at traktoren er synlig på markerne.

Ordet er dit