Tip os log ind
 • 1/: Trine Dyrholm har de seneste mange år været en efterspurgt skuespiller og er bevidst om, at det er et privilegium, og at det forpligter hende til ikke at vælge de nemme roller.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg har altid været enormt optaget af ensomhed og i årevis forsøgt at forstå den ensomhed, vi alle bærer rundt på. Nu er jeg efterhånden blevet gammel nok til at forstå, at det ikke er så farligt at føle sig ensom en gang imellem. At det er livsvilkår, siger Trine Dyrholm. 8
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Det er klart, at man skal have en ide om, hvad en rolle skal, men man må ikke være FOR bevidst om, hvordan det skal se ud. Ligesom med livet i det hele taget bliver man nødt til at holde sig åben for, hvad der opstår, siger Trine Dyrholm.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg har nok en kærlighed til mennesket i en grundlæggende form i forhold til, at de fleste prøver at gøre det så godt, de kan. Nogle gange er det bedste, de kan, bare ikke særlig godt, vel? Og det kan der være mange grunde til. Og lige præcis de mekanismer forsøger jeg at forstå. Både som privatperson og i mit arbejde som skuespiller, siger Trine Dyrholm.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Ved Gøteborg Film Festival modtog Trine Dyrholm for nylig prisen for »bedste skuespillerpræstation« for hendes rolle i »Dronningen«. Juryens begrundelse lød blandt andet: »Prismodtageren giver en stærk og enormt varieret præstation som en respekteret kvinde, der viser sig ikke at være det moralske forbillede, alle tror, hun er«.
  Foto: Carsten Lauridsen

Stort portræt af Trine Dyrholm: Et helt menneske

31. marts 2019, 14.04

Trine Dyrholm vil have publikum med ind i alle sprækkerne af de karakterer, hun spiller, for det er her, man finder forståelsen for, hvad mennesker - også - er ...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Kultur