Tip os log ind
Tre af de fire politikere på billedet her, deltager i debatmødet senere på måneden. Dennis Flydtkjær (t.v), Kristian Jensen og Mogens Jensen er alle med i panelet.
Foto: Flemming Hansen

Stor politisk debat i Herning

Finansminister og folketingspolitikere debatterer vilkår for erhvervslivet i Midt- og Vestjylland
13. april 2019, 07.04

Debatmøde Mandag 29. april holder Lederne MidtVest debatmøde om, hvordan vi kan skabe endnu bedre rammer for det midt- og vestjyske erhvervsliv. Finansminister Kristian Jensen fra Venstre, Socialdemokratiets tidligere minister Mogens Jensen og Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, kommer til Herning for at diskutere vilkårene og fremtidsudsigterne for erhvervslivet i regionen med hinanden og deltagerne i mødet, der er åbent for alle, men kræver tilmelding til Lederne.

Hvem vil hvad?

Lene Skyggelund, som er formand for Lederne MidtVest og vært for arrangementet i DGI Huset i Herning, ser frem til at høre, hvordan politikerne vil styrke områdets virksomheder.

- Jeg glæder mig til et arrangement, hvor vi kan høre fra tre prominente politikere, hvordan de mener, at vi kan give det midt- og vestjyske erhvervsliv endnu bedre betingelser. Og med mindre end to måneder til et folketingsvalg er det en oplagt mulighed for at høre, hvordan partierne adskiller sig fra hinanden på erhvervsområdet, siger Lene Skyggelund i en pressemeddelelse.

Hun glæder sig blandt andet til at spørge politikerne, hvordan de vil sikre, at de midt- og vestjyske virksomheder kan blive ved med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft på alle områder.

Ønsker politisk indsats

Vestjylland er det område i landet, hvor ledigheden er allerlavest, og samtidig viser tallene, at andelen af forgæves rekrutteringer er stigende.

- Vi mener, at Midt- og Vestjylland er et attraktivt sted at arbejde. Men vi oplever desværre oftere og oftere, at det er svært at finde de rette, nye medarbejdere. Virksomhederne har selvfølgelig selv et stort ansvar for at gøre sig attraktive og fastholde de lokale talenter, men vi har også brug for en aktiv politisk indsats fra Christiansborg for at skabe de rigtige rammer, siger Lene Skyggelund.

Hun peger på, om landspolitikerne i højere grad kan understøtte kommunerne, når det kommer til at fastholde de unge eller få de unge til at flytte tilbage til deres hjemkommuner efter endt uddannelse.

Ordet er ditMere Erhverv