Tip os log ind
 • 1/: Rikke Østergaard Hansen har været med i hele processen, hvor biblioteket smed skrivebordene og den autoritative mine væk. ?
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Niels Nielsen, pensionist, Herning: - Man skal klæde sig anstændigt, smiler Niels Nielsen - iført korte bukser. I Herning foretrækker han det nye bibliotek. - Det her er mere direkte. Man går hen og beder om hjælp, og så har man assistancen lige med det samme. Det gamle var en mere tung omgang.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Hannah Boysen, gymnasiestuderende, Ikast: - Man skal være stille og ikke larme. Man skal have høretelefoner på, hvis man hører noget på computeren. Jeg har kun en enkelt gang besøgt det gamle bibliotek. Jeg kan godt lide, at det er åbent. Det er et socialt sted, og der er plads til mange mennesker. Jeg kan bedre lide det nye.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Mads Dalsgaard Nielsen, ingeniørstuderende, Herning: - Jeg er lige flyttet hertil fra Aalborg. Jeg tænker, at man på et bibliotek skal have respekt for, at nogle koncentrerer sig. Man skal være stille i de zoner, hvor det giver mening. Jeg kan rigtig godt lide det her bibliotek. Det er blevet rigtig godt. Du har rækkerne med bøger nedenunder, mens det heroppe er til andre aktiviteter.
  Foto: Tom Laursen

Stilheden er forsvundet på biblioteket: Den sidste tysser er gået på pension

Biblioteket er ikke længere et gravkammer - nu skal der være liv
09. maj 2019, 11.04

Stilhed De fleste avislæsere kan huske, hvordan der var på et bibliotek før i tiden. Man skulle være dødsstille, og ellers fik man en reprimande fra en...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Kultur