Tip os log ind

Steenberg kræver svar fra minister i sag om erhvervshuse

Andreas Steenberg (R) vil stille kritiske spørgsmål til Rasmus Jarlov om fravalget af et erhvervshus i Herning
25. oktober 2018, 11.06

Politik Folketingsmedlem Andreas Steenberg (R), der er valgt i Herning, vil forfølge sagen om placeringen af de nye erhvervshuse rundt i landet. Han vil benytte muligheden for at stille spørgsmål til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og rette fokus på, hvorfor man ikke kan blive enige i forligskredsen om at placere et erhvervshus i Herning, som samtlige kommuner i Region Midtjylland ønsker det.

- Det er et stærkt argument, at alle kommuner anbefaler, at man laver to selvstændige centre (i Herning og Aarhus, red.). Det er jo ikke bare Herning Kommune og Lars Krarup, der har fået en idé. Man er enige i en hel region, og Aarhus er indforstået med, at de får lidt mindre. Det har jeg svært ved at forstå, at man ikke vil lytte til, så det vil jeg spørge Rasmus Jarlov om, siger Andreas Steenberg til Herning Folkeblad.

Hans eget parti Radikale Venstre er ikke en del af forligskredsen, som består af regeringen og Dansk Folkeparti. Derfor er det de fire partier Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der afgør sagen.

Vedtages om fire uger

Det er Dansk Folkeparti, som har modsat sig, at Region Midtjylland skal have to erhvervscentre.

Andreas Steenberg håber, at partiet vil ændre holdning inden den endelige vedtagelse. Han mener, at det saglige argument for at placere to erhvervscentre er, at der er stor forskel på erhvervslivet i Midt- og Vestjylland og i Østjylland.

- Derfor synes jeg, at der er gode saglige argumenter for, at man har et erhvervshus, som er forankret i Midt- og Vestjylland, siger Andreas Steenberg.

Lovforslaget om den nye struktur for erhvervsfremme og erhvervsrådgivning kommer i førstebehandling i Folketinget om en uge. Herefter sendes det i udvalg, og der går cirka tre uger fra førstebehandlingen, til det bliver endeligt stemt igennem og vedtaget.

Ordet er ditMere Erhverv