Tip os log ind
18.-20. januar er det MCH Messecenter Herning, som lægger messegulv til håndværkerkonkurrencerne i DM i Skills.
Foto: Pr-foto

Statsministeren gæster Herning og DM i Skills

Lars Løkke Rasmussen er i næste uge med til at overrække guldmedaljer til landets dygtigste unge håndværkere
11. januar 2018, 10.09

Håndværk Om præcis en uge går det løs, når DM i Skills 2018 torsdag 18. januar åbner i MCH Messecenter Herning. Her skal landets bedste unge håndværkere dyste om DM-titlen i 42 konkurrencefag i konkurrencen, der strækker sig over tre dage og fylder otte messehaller.

DM i Skills-organisationen oplyser, at statsminister Lars Løkke Rasmussen har sagt ja til at kåre årets DM-vinderen, når konkurrencen afsluttes om lørdagen. Også om torsdagen bliver der ministerbesøg, da undervisningsminister Merete Riisager (LA) står for åbningen

Med rollefordelingen mellem de to ministre bliver der tale om en gentagelse af opsætningen i Fredericia i 2016, hvor statsministeren også tog sig af at uddele håndtryk, præmie og diplom til hver enkelt DM-vinder, mens undervisningsministeren stod for åbningen. Sidste år i Aalborg var rollerne byttet om.

Som tidligere omtalt i Herning Folkeblad ventes omkring 60.000 besøgende at lægge vejen forbi DM i Skills i løbet af de tre dage. En stor del af disse vil være folkeskoleelever, og konkurrencen har i høj grad som formål at inspirere unge til at tage en erhvervsuddanenelse.

Klar opfordring fra arrangør

Arrangøreren Business Region MidtVest håber, at mange familier har lyst til at opleve konkurrencen, hvor det er gratis at komme ind.

- Vi håber, at mange tager sig tid til at komme af sted med børn og børnebørn for at se det ypperste af dansk håndværk, og de mange muligheder erhvervsuddannelserne byder på, siger Merete Gammelmark, som er programleder for de syv kommuner, der står bag Business Region MidtVest.

Bag DM i Skills står SkillsDenmark, er en nonprofit-organisationen støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder.

Ordet er dit