Tip os log ind
Vibeke Larsen.
Foto: Flemming Hansen

Standpunkt: Vi vil se fodbold - ikke røg og damp

12. december 2018, 10.30

I fredags spillede FC Midtjylland årets sidste hjemmekamp og sikrede sig med resultatet 3-0 over OB endnu en sejr på fort MCH Arena.

Trods det elendige vejr på sådan en fredag aften i december, hvor julefrokoster og andre hyggelige arrangementer byder sig til, var der som altid flot opbakning fra publikum på stadion i Herning.

Ifølge FCM var vi godt 7000 på tribunerne.

Voksne og børn fra nær og fjern, som bruger tid og penge på at tage på stadion for at se fodbold, hygge sig, heppe på spillerne, bakke op om klubben og dele fodboldpassionen med venner, familie eller kolleger.

Men midt i det hele er der så de der irriterende elementer, der absolut skal spolere noget af glæden, den gode stemning og fodboldhyggen for os andre - og risikerer at koste klubben bøder eller andre sanktioner på grund af deres opførsel. Den lille gruppe, som ikke kun fyrer romerlys og andet af inden kampstart for at skabe stemning, når spillerne løber på banen. Men som i løbet af kampen bliver ved og ved og ved med at tænde alt muligt af det pyroteknik-skrammel, de på forunderlig vis altid lykkes med at få skaffet ind på stadion i tydeligvis store mængder.

Det tog jo fuldstændig overhånd til fredagens kamp.

Helt håbløst blev det, lige før FCM begik straffespark. Ingen af os i modsatte ende af banen så noget som helst af situationen, der førte til kendelse, for da var alt dækket af røg, og det var som om vi stod og kiggede ind i ind i en mur af tåge.

Dommeren måtte efterfølgende stoppe spillet og vente med at lade OBs Nicklas Helenius sparke straffesparket, indtil røgen var lettet så meget fra banen, at det overhovedet var muligt at se, hvad der foregik - blandt andet Jesper Hansens flotte redning.

Men det blev ved, og der blev tændt nye romerlys.

Imens bredte der sig en dårlig stemning, fordi resten af stadion mildt sagt var trætte af den elendige opførsel fra den lille flok, som ikke fatter en julekugle af, hvor irriterende de er for alle os andre.

Ikke engang da flere og flere fans rundt på stadion begyndte at råbe og buhe ad flokken, fes det ind hos dem, hvor utroligt trættende de er.

Fra den del af tribunen, hvor jeg stod, henvendte flere fans sig til vagterne og bad dem om at gribe ind. Men intet skete. Vagterne kunne ikke gøre noget, lød svaret til flere.

Jamen, hvem kan så?

Hvad i al verden er ideen med vagter, hvis ikke de er der til at sikre, at reglerne bliver overholdt, og at det er både rart og sikkert at befinde sig på stadion.

Eneste reaktion blev en henstilling over højttaleren og nogle forbuds-piktogrammer på storskærmene - med budskabet om, at publikum ikke må anvende pyroteknik.

Ja, det skulle fedt hjælpe.

?

FCM sæt dog nogle vagter ind, der kan tage affære, sørg for bedre visitation og konfiskation før og under kampen, sluk møget med en skumslukker og hiv problembørnene ud af stadion.

Vi andre gider ikke alt det røg og damp.

Vi gider ikke risikoen for, at der går ild i noget eller nogen og udbryder panik på et tætpakket stadion.

Vi vil se fodbold.

På gensyn her i Standpunkt på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk

Ordet er dit