Tip os log ind
Vibeke Larsen.

Standpunkt: Omsider sker der noget med varmestuen

13. juni 2018, 23.00

Omsider kommer der nu for alvor skub i planerne om at få bygget ny varmestue i Herning med herberg og boliger.

Herning byråds økonomi- og erhvervsudvalg nikkede i mandags ja til, at kommunen køber varmestuebygningerne i Bethaniagade af Blå Kors. Dermed mangler kun en godkendelse fra det samlede byråd, før projektet kan fløjtes i gang.

Ejendommen bliver revet ned, og der skal bygges nye og mere tidssvarende faciliteter. Går alt efter planen, står det hele færdigt om et par år.

Parterne er blevet enige om en købspris på fire millioner kroner, og dertil kommer udgifter til blandt andet nedrivningen af de eksisterende bygninger, så den samlede pris ventes at lande omkring de seks millioner kroner.

Kommunen oplyser, at der skal bygges både bo- og aktivitetstilbud og såkaldte skæve boliger, og at Blå Kors fortsat skal være med til at drive stedet.

Når nu der langt om længe skal ske ændringer med varmestuen, synes jeg egentlig, det havde været bedre at finde et helt nyt sted end den nuværende placering midt mellem Hernings gågade og den kommende Herning+-bydel på sygehusgrunden.

Naboer og butikker i kvarteret har også tidligere foreslået, at varmestuen blev flyttet til et andet sted i byen.

Men det har kommunen ikke ønsket eller haft mulighed for at efterkomme.

Kommunen lover til gengæld, at udover at fjerne de udtjente bygninger og forbedre forholdene for dem, der bruger varmestuen, så får udearealerne også en tiltrængt overhaling og forskønnelse, og der forsøges skabt et »så roligt gademiljø som overhovedet muligt«.

Enhver, der har sin gang i Bethaniagade, kan se, at det bestemt hverken er frås eller uden grund, at varmestuen skal moderniseres. Jeg er også sikker på, at enhver, der har sin gang i varmestuen - som bruger, medarbejder eller frivillig - kan skrive under på, at forholdene er ringe og slidte, og at det er tiltrængt med nye bygninger og faciliteter til de mennesker, der i forvejen har vanskelige forhold i livet.

Så det er godt, at Herning Kommune tager skeen i egen hånd og sikrer, at projektet nu kommer i gang - til fordel for både brugerne, stedet og kvarteret.

Jeg kan godt forstå, hvis kommunen efterhånden var ved at være lidt utålmodig med Blå Kors, der allerede for tre år siden meldte ud, at man ønskede at rive bygningerne ned og bygge nyt. Det kom dog ingen vegne.

Siden bevilgede Herning Kommune 400.000 kroner ekstra til driften - med et krav om, at projektet skulle i gang.

Men det kom stadig ikke op i flyvehøjde, og parterne blev i stedet enige om den løsning, der nu er på vej, hvor kommunen overtager byggeprojektet, og Blå Kors driver stedet.

Når alt kommer til alt er det nok også den bedste fordeling af opgaverne. Og nu sker der da endelig noget.

På gensyn her i Standpunkt på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk

Ordet er dit