Tip os log ind
Vibeke Larsen.

STANDPUNKT: Det er en frygtelig tragisk sag

20. juni 2018, 13.00

Herning Folkeblads søsteravis Midtjyllands Avis i Silkeborg dækker i disse dage i retten i Viborg en helt igennem frygtelig tragisk og rystende sag.

Sagen drejer sig om en forfærdelig trafikulykke i Silkeborg i januar, hvor en 68-årig kvinde mistede livet. En stille januaraften kom hun gående og var i færd med at krydse Viborgvej, da hun pludselig blev mejet ned og dræbt af en 22-årig vanvidsbilist fra Skive.

Bilisten lod kvinden ligge tilbage på vejen, og mens tililende kom til, flygtede han fra ulykkesstedet og var efterlyst, indtil han fire dage senere dukkede op hos politiet og meldte sig.

Blot 28 minutter gik der, fra den 22-årige tankede sin Peugeot i Skive, til han knap 60 kilometer senere ramte kvinden i Silkeborg. Han havde to venner med i bilen og erkender at have kørt 140-150 kilometer i timen på dele af strækningen på landevejen mellem Skive og Silkeborg.

Tiltalte erkender også at have ramt den 68-årige, men han afviser at farten var oppe på 105 kilometer inde i Silkeborg, da han bragede ind i kvinden, som ikke havde en chance. Beregninger fra videooptagelser i nærheden ulykkesstedet viser den vilde fart.

Tilbage sidder pårørende, familie og venner og har mistet en af deres kære.

De kommer aldrig mere til at se hende, holde om hende, kramme, grine, tale eller dele oplevelser og minder med hende.

De har allerede manglet og savnet hende i et halvt år.

Fordi en ung mand trods gentagne lovovertrædelser ikke er blevet stoppet i sit vanvid, men nu også har kostet et menneske livet.

For som om ulykken fra Silkeborg i januar ikke er forfærdelig nok i sig selv, så viser anklageskriftet nemlig, at den blot 22-årige mand har meget mere på samvittigheden. Som også kunne være endt med, at han havde kørt nogen ihjel. Han har åbenbart adskillige andre gange kørt fuldstændig vanvittigt og bragt andre mennesker i fare - primært ved hasarderet kørsel i narkopåvirket tilstand.

Den 22-årige er tiltalt for hele 25 lovovertrædelser. Jeg gentager: 25! Alene i denne omgang!

Det er jo det rene vanvid, at en ung mand kan være så langt ude og være så ligeglad med andre mennesker, at hans synderegister tæller flere forhold end antallet af år, han har levet.

Han sigtes for grov vold, for våben- og narkobesiddelse og for adskillige færdselsovertrædelser - blandt andet for tre gange at have kørt med narko i blodet. Han er fra tidligere episoder også tiltalt for kørsel trods frakendelse af kørekortet, for at køre fra politiet, for kørsel mod færdselsretning og for kørsel på gågade, hvor han havde udsat fodgængere for fare.

Min chefredaktørkollega Hans Krabbe efterlyste i Midtjyllands Avis i går, hvad vi som samfund dog skal gøre ved den slags unge mennesker, der er helt uden for pædagogisk rækkevidde. Som er løsgående missiler til fare for alle os andre.

Hvordan beskytter vi os mod, at de pludselig dukker op i deres biler og smadrer vores liv og familier?

Jeg stiller mig gerne op i rækken med spørgsmål og samme følelse af magtesløshed og frustration.

For hvordan kan det komme så vidt, at et så ungt menneske kan blive så hensynsløs og skabe så megen skræk og nu sorg? Hvordan kan vi som samfund ikke lykkes med at få ham stoppet eller bragt på ret kurs, inden det skal ende med at koste en 68-årig kvinde på en stille aften-gåtur i Silkeborg livet?

På gensyn her i Standpunkt på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk

Ordet er dit