Tip os log ind
Knud Erik Jensen i Ejstrupholm er en af mange indsamlingsledere, der nu skal til at samle mandskab.
Foto: Privatfoto

Sogneindsamling søger frivillige

De fleste steder i Ikast-Brande Kommune vil der 11. marts være indsamling til Folkekirkens Nødhjælp
13. februar 2018, 16.41

IKAST-Brande I Ejstrupholm er Knud Erik Jensen i gang med at finde kasser frem. Han er ved at gøre klar til årets sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Det samme er frivillige indsamlingsledere i de fleste sogne i landet.

- Her i Ejstrupholm samler vi også ind søndag 11. marts. Efter loven om indsamlinger er blevet liberaliseret og flere organisationer er begyndt at lave husstandsindsamlinger, er det blevet sværere at skaffe indsamlere. Men vi håber på, at det alligevel vil lykkes at få indsamlere nok. Håb er temaet for årets sogneindsamling, siger Knud Erik Jensen.

I de fleste sogne i Ikast-Brande vil der være indsamling, oplyser Hans Jørgen Hansen, som er indsamlingsleder i Engesvang og kommunekoordinator for Ikast-Brande Kommune.

- Erfaringerne fra de sidste to år med mange indsamlinger viser, at folk giver lige så meget som tidligere. Den danske befolkning vil gerne være med til at give håb til de mennesker, for hvem tilværelsen ser mest håbløs ud. Derfor gælder det for os om at få så mange som muligt ud at samle ind, så vi kan nå ud til hver eneste husstand, siger Hans Jørgen Hansen.

God motion

- Jeg kan stærkt anbefale, at man melder sig som indsamler. Man får en god gåtur. Og den lille indsats har utrolig stor betydning. Det, man normalt får i en indsamlingsbøsse på to-tre timer, kan give fem fattige familier en bæredygtig køkkenhave eller sætte seks kvinder i en flygtningelejr i Kenya i gang med at avle næringsrige fårekyllinger, siger Hans Jørgen Hansen.

Man kan tilmelde sig som indsamler på hjemmesiden blivindsamler.dk.

Man kan også tilmelde sig direkte til indsamlingslederen i det sogn, hvor man gerne vil samle ind. I Ikast-Brande Kommune er det Hans Jørgen Hansen i både Bording-Christianshede og Engesvang.

Ordet er ditMere Kirke