Tip os log ind
Herningenseren Claus Nørgaard ser frem til søndagens møde med FC Midtjylland.
Foto: Michael Drost-hansen/polfoto

SønderjyskE's træner begyndte i Fremad

Claus Nørgaard, som oprindeligt er fra Herning, glæder sig til besøget hos FC Midtjylland på søndag
08. april 2017, 17.09

Herning-rødder På søndag vender en herningenser hjem. Claus Nørgaard rejste ud for at uddanne sig for 14 år siden. På søndag er han på MCH Arena som cheftræner for SønderjyskE.

Den 37-årige fodboldtræner, der er opvokset i Lind, glæder sig til kampen mod FC Midtjylland, men herningenseren understreger, at han ikke føler noget specielt tilhørsforhold til FCM.

- Jeg har i hvert fald ikke følelser i klemme omkring det, griner han.

Men faktisk har Claus Nørgaard - for mange år siden - været lidt involveret i FCM. Trænerkarrieren begyndte nemlig hos en af FC Midtjyllands to moderklubber, Herning Fremad, hvor han stod i spidsen for U15-holdet.

- Det var sådan halvvejs i FCM-regi, og det var en god årgang med spillere som Jesper Lauridsen og André Bjerregaard, jeg trænede dengang, beretter han.

Begge er siden blevet etablerede Superliga-spillere, og nu er Claus Nør- gaard også blevet Superliga-træner. Han overtog cheftrænerstolen i vinterpausen, da SønderjyskE sagde farvel til succestræner Jakob Michelsen, der er skiftet til den svenske klub Ham-marby. SønderjyskE vandt DM-sølv i sidste sæson.

- Alt gik op i en højere enhed for holdet i sidste sæson, og det er selvfølgelig ikke sådan, at ledelsen forventer, at nu skal vi vinde medaljer hver gang. Jeg er kommet til at arbejde med en god og harmonisk trup, og jeg er rigtig glad for jobbet, siger Claus Nørgaard.

- Men vi har altså også mistet fire stamspillere her i vinterpausen, hvoraf tre af dem jo er taget til FC Midtjylland, pointerer SønderjyskE-træneren med henvisning til Marc Dal Hende, Simon Kroon og Janus Drachmann.

Den fjerde og sidste stamspiller, der har sagt farvel til fodboldlivet i Haderslev, er angriberen Tommy Bechmann, der har stoppet karrieren.

- Det tager lidt tid at bygge tingene op igen, men jeg synes, vi er godt på vej, understreger Claus Nørgaard.

SønderjyskE er endda så godt på vej, at holdet er med i Superligaens mesterskabsspil. Før weekendens kampe har sønderjyderne ét point mere end FC Midtjylland, og den nye cheftræner understreger, at målet naturligvis er at snuppe bronzemedaljerne. Præcis som det er for FC Midtjylland, Lyngby og FC Nordsjælland.

- Jeg tror på, at alle kan slå alle i det her slutspil, og selvfølgelig sigter vi efter at slutte så højt i tabellen som muligt. Og der er tredjepladsen jo det højest mulige, pointerer Claus Nørgaard.

FCM: Et godt og stærkt hold

Han forventer en vanskelig udekamp mod FC Midtjylland.

- Vi skal møde et godt og stærkt hold, som ikke har haft resultaterne med sig på det seneste. Jeg kan godt følge dem lidt i, at de ikke har fået de point, de burde. Det gør det bestemt ikke nemmere for os, for jeg er sikker på, at de vil gøre alt for at komme tilbage og vinde en kamp, pointerer den herningensiske SønderjyskE-træner.

Opskriften på succes er, ifølge ham, at dæmme op for FCM's største styrker.

- Vi skal i hvert fald have lukket ned for Paul, griner Claus Nørgaard med henvisning til FCM's brandvarme og flittigt scorende angriber, Paul Onuachu.

Træneren ser frem til oplevelsen på MCH Arena, hvor han flere gange tidligere har været som assistenttræner for Brøndby fra 2013 og et par år frem.

- Jeg kender selvfølgelig mange folk i og omkring FC Midtjylland, så jeg glæder mig. Det bliver sjovt, forudser Claus Nørgaard.

Ordet er dit