Tip os log ind
 • 1/: Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen siddende i baren, hvor der blandt andet holdes smagninger. De står bag Knaplund Destilleri, som er en udløber af en drøm, Karl Povlsen længe har haft om at skabe sit eget mikrodestilleri.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: En af reglerne, når det kommer til amerikansk whisky, er, at den skal lagres i nye egetræstønder, så Karl Povlsen har fået sendt tønder fra USA.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Parret har investeret i en stor still, der kan sikre store produktioner. Den er computerstyret, hvilket letter lidt af arbejdet for Karl Povlsen. Destilleriet har dog også nogle mindre stills, som blandt andet benyttes, når der holdes workshops, hvor deltagerne kan prøve kræfter med at fremstille whisky, moonshine, rom eller gin. ?
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Gin var Mathilde Ingvardsens interesse, og så fulgte Karl Povlsen efter. Den laves ikke fra bunden. - Knaplund køber den rene alkohol, og så tilsættes forskellige ingredienser, så man får sin egen speciallavede udgave.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Mulighederne er mange, når man besøger Knaplund. Oplevelser er det, som parret bag ønsker at give de besøgende.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Knaplund har indrettet en lille butik, hvor man kan købe de forskellige produkter - og nogle af dem er samlet i pakker, så det er nemt for køberen eksempelvis at lave den gode cocktail.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Karl Povlsen har gennem årene samlet et væld af forskellige whisky sammen: - Jeg samler nu ikke på whisky, det er mere souvenirs fra USA, og man må gerne smage. Flaskerne må bare ikke tømmes - det er reglen, fortæller Karl Povlsen.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Moonshine er en whisky, som amerikanerne lavede i 1920'erne og 1930'erne. Det var dog strengt forbudt, så produktionen foregik i skæret fra månen - deraf navnet. Moonshine er også en del af Knaplunds produktion - den laves dog i dagslys ...
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Indtil videre har Knaplund fået sendt maj fra USA, men Karl Povlsen har fundet en dansk landmand, som kan levere majs, så nu er han så småt gået i gang med planen om at producere whisky, der er 100 procent dansk.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: De tre Longhorn Buffaloes ankom til Knaplund lige op til den officielle åbning i juni. Der var planer om at slagte dem, men nu er de blevet en del af den samlede Knaplund-oplevelse.
  Foto: Flemming Hansen

Smagen af Amerika på den jyske hede

Knaplund Destilleri er Danmarks første amerikansk-inspirerede mikrodestilleri, men her handler det ikke kun om at producere spiritus - det handler om at give de besøgende en oplevelse
30. december 2018, 11.57

Ude på marken står tre Texas Longhorn Buffaloes og iagttager bilerne, der drøner forbi. Karl Povlsen går roligt hen imod dem med nogle rundstykker i hånden,...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Sdr. Felding