Tip os log ind
Karl Højhus Jeppesen.

Skuffende finanslov 2019 uden penge til vore cykelstier

06. december 2018, 14.30

FINANSLOV I slutningen af november og inden julemåneden begyndte, blev der indgået aftale om finansloven, som er et digert værk på ca. 70 tætskrevne sider. Finansloven giver bl.a. et markant løft af danskernes velfærd og der er afsat et milliardbeløb over de næste fire år til bl.a. bedre sundhed og psykiatri.

Ved nærlæsning af finansloven og med henvisning til det afsatte milliardbeløb til et markant løft af danskernes velfærd og bedre sundhed m.v. er det mega skuffende, at der ikke er afsat økonomiske midler til fremme af cyklismen.

Danmark er på alle måder et cykelland, men det betyder ikke, at forholdene for cyklister er ideelle. Der er mange gevinster ved at kunne bytte mindre og større bilture ud med en cykeltur. Det kommer ikke kun miljøet og klimaet, men også sundheden til gavn.

Flere cykler på cykelstier og færre biler er godt for trængslen på vejene, godt for miljøet, betyder mindre støj og er godt for folkesundheden. Beklageligvis er der p.t. ikke afsat et beløb til en cykelstipulje på finansloven 2019 og herunder til færdiggørelsen af blandt andet cykelstien Herning-Kibæk.

Beklageligvis har den ansvarlige minister m.v. ikke meddelt om ankomst til Kibæk for at bese forholdene samt modtage de 1.074 underskrifter fra lokale borgere, som alle ønsker at få cykelstien Herning-Kibæk gjort færdig.

Beklageligvis er der helt sikkert andre og større trafikprojekter - med mega mere prestige end færdiggørelsen af den sidste tredjedel af cykelstien Herning-Kibæk på ca. fem kilometer til forventet ca. 7,5-9,5 mio kroner i håndværkerudgifter - som for nogle er vigtigt at få gennemført.

Men for os i lokalområdet Kibæk-Herning betyder det mega meget, at vi fremover med ro i sindet kan lade vore børn samt mange andre cykle sikkert og betryggende på cykelstien Herning-Kibæk.

Cykelstien Herning-Kibæk blev politisk vedtaget i 2012. Den første del af cykelstien Herning-Kibæk, som går fra Kibæk til Velhustedvej, blev indviet den 23. august 2014.

De ansvarlige har nu »lullet sig i tornerosesøvn« i over fire år, siden indvielsen af første strækning af den vedtagne og påbegyndte cykelsti. Det vil derfor være utroligt skuffende, hvis det i 2012 politisk vedtagne projekt cykelstien Herning-Kibæk ikke bliver påbegyndt og gjort færdig i 2019.

Ordet er ditMere Debat