Tip os log ind
Siemens Gamesa har givet støtte til et projekt, som skal gøre teenagerpiger interesserede i robotter. ?
Foto: Flemming Hansen

Siemens vil vække pigers interesse for robotter

I samarbejde med FabLab i Vejle vil vindmølleproducenten afholde et årlig robot-gallashow
27. november 2018, 13.30

Udvikling Siemens Gamesa har offentliggjort en række projekter, som skal være en del af det nye globale såkaldte SGRE Impact program - et program, hvor der gives økonomisk støtte til udvalgte aktiviteter i nogle af de lokalområder, hvor Siemens Gamesa opererer.

Et af projekterne, »Robots - also for girls«, er udviklet af FabLab Spinderihallerne i Vejle, og det har fået 30.000 euro - 224.000 kroner - i støtte.

Det sætter fokus på at kickstarte et årligt robotgallashow, der skal gøre teenagepiger mere interesserede i at bruge og bygge med teknologi.

- Ved at koble de unge med erfarne medarbejdere i industrien håber vi at kunne inspirere især pigerne, så de oplever sig selv som maskinbyggere. Vi vil gerne motivere flere piger til at vælge en teknologirelateret uddannelse og derved hjælpe dem til en karriere i de vejlensiske produktionsvirksomheder, siger leder af FabLab Spinderihallerne, Katrine Holm Kanstrup, i en pressemeddelelse.

Helt naturligt

Det er især teenagepiger i folkeskolens sidste trin og på de videregående ungdomsuddannelser, der er fokus på. Omdrejningspunktet for gallaen bliver FabLab Spinderihallerne.

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) glæder sig over projektet.

- Vi har i forvejen et utroligt godt samarbejde med Siemens Gamesa i både Vejle, Brande og Hamborg. Derfor falder samarbejdet om det nye robot-initiativ for piger os helt naturligt. Det er endnu et godt eksempel på, hvordan vi arbejder sammen - offentlig og privat - om at sikre fremtidens arbejdskraft. Og så ved vi fra mange tidligere samarbejder, at initiativer som disse skaber værdi og tilhørsforhold for virksomhedernes medarbejdere, og er med til at fastholde kvalificeret arbejdskraft samt udvikle morgendagens talenter i vores område, siger Jens Ejner Christensen.

Aktive i lokalsamfundet

Også Siemens Gamesas globale administrerende direktør Marcus Tacke er begejstret for projektet.

- Det er min faste overbevisning, at vi skal deltage aktivt i de lokale samfund, vi arbejder i, og hvor vi har vores aktiviteter. Vores nye initiativ vil hjælpe os med at videreudvikle de byer og områder, hvor vi har vores aktiviteter. Vi er glade for vores tilstedeværelse i Vejle-området og håber, vi kan give lidt tilbage, siger Markus Tacke.

Projektet forventer at afholde sin første Robotgalla til marts 2019.

Det første år er målet, at 200 teenagere fra Vejle-området deltager i galla-showet sammen med ansatte fra Siemens Gamesa og andre produktionsvirksomheder.

Ordet er ditMere Erhverv