Tip os log ind
Et nyt stort havvindmølle-projekt er i vente for Siemens Gamesa.
Foto: Pr-foto

Siemens Gamesa valgt til kæmpeprojekt

Siemens Gamesa har planer om at opføre montageanlæg i Taiwan til et stort asiatisk havvindmølleprojekt
22. oktober 2018, 12.12

Vindmøller Ørsted har valgt Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) som sin foretrukne leverandør af havvindmøller til de første 900 megawatt (MW) af sine Greater Changhua-projekter, hvor der skal bruges 112 havvindmøller af størrelsen 8 MW.

Aftalen er betinget af, at der bliver indgået en elkøbsaftale inden udgangen af 2018, og at Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning, hvilket forventes at ske i marts 2019. SGRE vil levere lokalt producerede vindmølletårne, og som en del af aftalen med Ørsted vil SGRE etablere et lokalt nacelle-montageanlæg i Taiwan i 2021, hvilket vil overgå kravene om etablering af lokal aktiviteter og arbejdspladser.

Opførelsen af havvindmølleparkerne starter efter planen i 2021.

Kan kickstarte ny industri

Med forventet 112 havvindmøller på 8 MW er det SGRE's største ordre af sin slags i Asien og Stillehavsområdet. CS Wind og taiwanske Chin Fong Machine Industrial har indgået en partnerskabsaftale om, at vindmølletårnene skal produceres lokalt på Chin Fongs anlæg på havnen i Taichung.

Martin Neubert, koncerndirektør for Ørsted Offshore Wind, udtaler i en pressemeddelelse, at Ørsted har været i gang med forberedelserne i over to år.

- Vi har som markedsleder inden for havvind mere end 20 års erfaring med at udvikle lokale forsyningskæder, og vi deler regeringens ambition om ikke kun at gøre havvindmølleparkerne i Changhua til en hjørnesten i Taiwans grønne omstilling, men også om at gøre dem til en motor, der kan kickstarte en ny industri. Ørsted har gjort en ekstra indsats og bakker op om, at SGRE sætter ekstra skub på etableringen af et lokalt nacelle-montageanlæg, som giver mange langsigtede fordele for havvindindustrien i Taiwan, siger han.

Andreas Nauen, koncerndirektør for offshore-området hos Siemens Gamesa Renewable Energy, siger:

- Vi er glade for, at vores langsigtede partnerskab med Ørsted fortsætter med at vokse i Asien og Stillehavsområdet. Det er på Ørsteds anmodning og for at overholde tidsplanen for de første Greater Changhua-projekter, at vi sætter ekstra fart på opførelsen af et nacelle-montageanlæg på havnen i Taichung.

Ordet er ditMere Erhverv