Tip os log ind
Erik Poulsen.

SF truer natur og økologi

23. april 2019, 13.15

NATUR Folketingskandidat for SF i Vestjylland, Karsten Filsø, foreslår, at Naturstyrelsen fremover ikke udlejer statens arealer til naturpleje med får. Det giver for meget bøvl med krondyr og ulv, mener folketingskandidaten, der selv bor i den vestjyske ulvezone.

Det lyder umiddelbart besnærende som en politisk snuptagsløsning. Men Karsten Filsø glemmer, at der er en god grund til, at man bruger får i naturplejen. De er - og har været det i cirka 300 år - de bedste til at holde lyngtæppet og andre sårbare naturarealer.

Samtidigt så ved vi fra blandt andet Tyskland - men såmænd også herhjemme - at ulven ikke holder op med at angribe husdyr, når fåreavlen er opgivet. Næste fase hedder kvæg og heste. Og i Vestjylland, hvor vi har en meget stor del af den økologiske husdyrproduktion, vil det ramme hårdt.

Ulven skal ikke udryddes, men vi skal frede den, hvor den er ønsket, og jage den, hvor den er uønsket.

PS. Karsten Filsø fortæller, at han kan føre sin families vestjyske historie helt tilbage til dengang, hvor hedebønderne omkring Ulfborg slap for at betale skat på grund af ulvens hærgen. Datidens forståelse for de negative konsekvenser af ulvens tilstedeværelse savner vi i dag. Jeg tror dog, at en mere kompromissøgende ulveforvaltning har større klangbund hos nutidens vestjyder end skattefritagelse.

Ordet er ditMere Debat