Tip os log ind

SF ønsker en hash-kommission

Der skal kigges på, hvordan Danmark kommer problemerne med hash til livs.
04. juli 2012, 10.40

Sådan lyder det fra SF, der dermed er enige med den retspolitiske tænketank Forsete, der også ønsker et nyt syn på muligheden for blandt andet at afkriminalisere hash.

- Vi ønsker, at der bliver nedsat en kommission eller et udvalg, som får efterset, hvilke nye redskaber, man kan få. Og her ønsker vi at se bredt på alle muligheder, herunder afkriminalisering, siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

Retsordføreren erkender dog samtidig, at der ikke står noget om en hash-kommission i regeringsgrundlaget, og at der ikke er enighed i regeringen om at få eksperter til at kigge på problemet og muligheden for en afkriminalisering.

- Det er ikke realistisk, at vi når derhen. Socialdemokraterne har klart sagt nej, og Morten Bødskov (justitsminister for S, red.) har også for nylig sagt til Frank Jensen (overborgmester i København), at de ikke får en forsøgsordning i København, siger hun.

- Derfor bliver jeg nødt til at sige, at der på nuværende tidspunkt ikke sker noget på området, siger retsordføreren.

SF besluttede på et landsmøde i 2001 at partiet ønsker at afkriminalisere hash. Men i 2009 reviderede partiet holdningen, efter at man internt i partiet diskuterede spørgsmålet med flere eksperter.

Der var både fordele og ulemper, så vi synes ikke, at svaret er så soleklart, siger hun.

Karina Lorentzen fastslår dog, at der skal gøres noget ved forbruget af hash, der sammen med indtagelsen af hårde stoffer er stigende i Danmark. En mulighed er at kigge på Portugal, siger hun.

- Her har man afkriminaliseret brugerne mod at de går i behandling, og det har faktisk resulteret i faldende hashforbrug og forbrug af hårde stoffer, siger retsordføreren, der også er formand for Folketingets retsudvalg.

Hun fastslår samtidig, at så længe hash er ulovligt, så skal der gøres en indsats for at bekæmpe det.

/ritzau/

Ordet er dit